Архиєпископ Мечислав Мокшицький зустрівся з Папою Бенедиктом XVI
  • Чтв, 28/02/2013 - 09:50

В останній загальній аудієнції Бенедикта XVI, яка відбулася сьогодні, 27 лютого, взяв участь Львівський митрополит Римо-Католицької Церкви в Україні Архиєпископ Мечислав Мокшицький. Після аудієнції він зустрівся з Папою.

Про свою зустріч єрарх розповів Радіо Ватикану:

«Я дуже тішуся, що сьогодні зміг взяти участь в загальній аудієнції з Папою Римським Бенедиктом XVI. Після цієї аудієнції я мав особисту зустріч з ним у Климентинській залі і я йому подякував від імені Римо-Католицької Церкви в Україні за всю турботу і за все добро, яке наша Церква в Україні отримала від нього. Ми дуже йому вдячні за двох делегатів, коли ми святкували 600-ліття митрополії у Львові, і за всі символічні подарунки: чашу, а також його золоту вервичку.

Папа був дуже радісний під час зустрічі і хотів подякувати за молитву і за конклав його наступника.

Ми дуже вдячні Святішому Отцю за його понтифікат. Він звертав нам увагу на Євангелію, на проголошення Слова Божого. Це дуже важливо в житті кожної людини, у житті кожного християнина. Він також навчив нас переживати Святу Літургію, щоби в тиші вслухуватися у Слово Боже, бо це воно формує нашу духовність і нашу моральність».

Також Архиєпископ Мокшицький розповів про те, як вірні в Україні прийняли новину про зречення Папи Бенедикта XVI. «Як для мене, так і для всі вірних в Україні це була несподіванка. І ми всі були трохи сумні з цього приводу. Але Папа сказав, що він любив Церкву і служив Їй з усіх сил, але тепер йому їх забракло, і він хотів, щоби ця «барка» йшла своїм ритмом, тому він хоче передати престол своєму наступнику».

Джерело: CREDO