Архиєпископ Міхалік: я охоче піду за це до в’язниці
  • Птн, 20/12/2013 - 10:32

Церква має бути готова до переслідувань. Я охоче піду до в’язниці за захист учення, яке походить від Бога, — сказав польський архиєпископ Юзеф Міхалік.

Голова польського єпископату ще раз висловився щодо гарячих біоетичних питань. Зокрема — як сам підкреслив — у ситуаціях складних і граничних Церква повинна нагадувати про правила, а без голосу Церкви світ буде геть загублений.

Про аборти Його Преосвященство сказав так: «Польське законодавство, попри те, що є кращим порівняно з іншими європейськими, ще не досконале етично, оскільки у трьох випадках і надалі дозволяє убивство ненароджених дітей».

Про in vitro: «Справа природного зачаття нової людини повинна вважатися святою і непорушуваною. (…) Справа зародків, які залишаються при зачаттях in vitro, становить ‘моральний хрест’ і вимагає певного (етичного) впорядкування. Сьогодні ніхто не має відваги сказати, що ж із ними робити. Тільки Церква захищає їх від знищення, бо виразно каже, що це людське життя».

Про евтаназію: «Були такі випадки навіть і в Польщі, що люди паралізовані, які довгі роки лежали, просили про те, щоб їх позбавили життя. Достатньо було побути біля них і простягнути їм руку. Тепер ці люди не хочуть евтаназії. (…) Глибина людяності, також і в людини хворої».

Джерело: CREDO