Архиєпископ Мюллер освятить Дім Самотньої Матері у Польщі
  • Суб, 31/08/2013 - 15:06

У польському місті Ельк завершили будівництво Будинку Самотньої Матері, який має стати прихистком для жінок з дітьми і вагітних у складних життєвих обставинах. Установа належить до Карітасу, у суботу її освятить префект Конгрегації Доктрини Віри, Архиєпископ Герхард Людвіг Мюллер.

Як розповідає Рената Станчук з відділення Карітасу Елькської єпархії, у цій будівлі зможуть знайти допомогу вагітні та самотні матері, які мають малолітніх дітей, а також жертви насильства в сім'ї. У Будинку Самотньої Матері у Ельку можна розмістити 20 жінок, подібні заклади вже успішно функціонують у Польщі, найближчі з них розташовані за 80 км.

«Уже існує Центр кризових ситуацій в Ельку, де жінки можуть перебувати до трьох місяців, але не було установи, де матері могли б залишитися довше», – розповіла п. Станчук.

У цій новій будівлі Карітасу більшу частину займають приміщення для матерів-одиначок, це омебльовані помешкання 25–35 квадратних метрів з окремими ванними кімнатами та міні-кухнями. Жінкам та їхнім дітям будуть надавати соціальну, психологічну, педагогічну, правову, освітню і професійну допомогу. У майбутньому також буде працювати телефон довіри для жінок.

Будівництво та оснащення об'єкта триває від червня 2011 року. У роботі взяли участь понад 200 добровольців. Вартість проекту – 5,7 млн. злотих. Значну частину грошей пожертвували німецькі та австрійські фонди, приватні жертводавці та місцева влада.

За матеріалами: wiara.pl