Архиєпископ Сіднею: голосування за легалізацію одностатевих союзів – це битва Давида з Голіатом
  • Птн, 17/11/2017 - 15:07

Після оприлюднення результатів опитування, під час якого більшість австралійців виступили за легалізацію одностатевих союзів, Архиєпископ Сіднею Ентоні Фішер сказав, що він «глибоко розчарований».

У заяві Архиєпископа йдеться: «Я не відкидаю добру волю усіх тих, хто проголосував «за», однак я глибоко розчарований, що ймовірним результатом цього опитування стане законодавство, що надалі руйнуватиме подружжя і сім’ю в Австралії».

За словами Архиєпископа, уся кампанія «була схожа на битву Давида і Голіата, враховуючи те, що політики, знаменитості, журналісти, спортсмени та інші впливові сфери заохочували звичайних австралійців голосувати «за» узаконення одностатевих союзів.

Як інформує Catholic Herald, швидше за все парламент Австралії прийме закон, що захищатиме релігійну свободу, однак він перш за все захищатиме духовенство, яке зможе відмовитись проводити одностатеві весільні церемонії, однак навряд чи захистить свободу музикантів, закладів харчування, фотографів та інших працівників сфери весільного обслуговування.