Архиєпископ Томазі: до світу без расової та релігійної дискримінації
  • Нед, 13/12/2015 - 16:25

ООН прихильно сприйняла ватиканські пропозиції  щодо необхідності ліквідації на світі усіляких форм расової дискримінації. Це одна з цілей Конвенцій ООН 1965 року, одним із підписантів якої є власне Апостольська Столиця. Про це йшла мова під час зустрічі спеціальної комісії з питань знищення дискримінації, яка відбулась у Женеві.

«Відзначено велике значення, яке Папа Франциск приписує боротьбі з бідністю, вказуючи, що бідні дуже часто люди дискриміновані у суспільстві з расових чи етнічних приводів» - зазначив Архиєпископ Сільвано Томазі. Постійний спостерігач при Бюро Організації Об’єднаних Націй у Женеві зазначив, що представники ООН підкреслювали значний вклад Церкви у знищення всіляких поділів і дискримінації.

«Тим, що вразило мене особисто, був величезний натиск, який члени комісії ООН робили на позитивну роль Папи Франциска у піднятті теми дискримінації і всіляких форм виключення у суспільному житті та на необхідність пошанування кожної людини. Цей універсальний вимір його навчання був сильно відзначений, особливо, коли йдеться про толерантність, примирення, повага до людей іншої раси, про що багаторазово він говорив, закликаючи приймати біженців з уражених регіонів нашої планети, наприклад, як Близький Схід. Комісія висловила також визнання нових ватиканський правових норм, впроваджених з метою покарання актів дискримінації. Комісія пригадала також, що у структурах Церкви присутня ціла людська сім’я у різних своїх формах і кольорах, а також що Церква виховує до толерантності. Достатньо подумати хоча б про 64 мільйони молодих людей, які навчаються у католицьких школах на світі, а у більшості не є католиками. Те само бачимо у службі здоров’я. У понад 5 тисячах католицьких лікарень лікуються люди без огляду на їх етнічну чи расову приналежність»- прокоментував спостерігач Ватикану при ООН.