Архиєпископ в Орегоні: активні гомосексуалісти повинні покаятись і змінити свій спосіб життя, тільки тоді вони можуть приступити до Причастя
  • Птн, 14/07/2017 - 12:51

Архиєпископ Портленду (Орегон) владика Александр Семпл оприлюднив керівні напрямки для душпастирювання у своїй Архиєпархії, у яких Його Високопреосвященство зазначає, що католики, які живуть в перелюбницьких союзах та ведуть активний гомосексуальний спосіб життя перед тим, як можуть бути допущені до Причастя, мають покаятись і змінити свій спосіб життя, повідомляє LifeSite.

Нові напрямки душпастирювання владика Семпл оприлюднив з метою реалізації апостольського повчання Святішого Отця Франциска «Amoris Laetitia». Архиєпископ зазначив, що вимога «Amoris Laetitia» супроводжувати пари, які живуть у перелюбницькому зв’язку, означає, що душпастирі повинні дбати про те, що такі особи сформували свою совість відповідно до об’єктивної моральної істини.

Розлучені, які вступили у другий цивільний «шлюб», якщо бажають повернутися до сакраментального життя Церкви, повинні легалізувати свій стан у Церкві, зазначив Архипастир Портленду, тобто, або отримати декларацію про те, що попередній шлюб був недійсний, або, якщо це неможливо, утримуватись від сексуальної близькості й жити, як брат і сестра.

 Архиєпископ Семпл також зазначає, що ті що ведуть активний гомосексуальний спосіб життя, мають покаятись і змінити свій спосіб життя і тільки тоді можуть бути допущені до Таїнств. Владика постановляє, що особи, які відкрито живуть одностатевим способом життя, не можуть виконувати в парафії будь-яку функцію, а тим більше не можуть вершити жодного літургійного служіння чи функції, доти, доки вони не провадитимуть життя у складі з моральним Вченням Церкви.

Архиєпископ наголосив, що ці нові напрямки є нормативними для Портлендської Архиєпархії і їх потрібно обов’язково ретельно і сумлінно виконувати.