Архиєрейська Літургія з нагоди ювілею Дрогобицької семінарії
  • Нед, 16/10/2016 - 21:26

15 жовтня 2016 року в Катедральному храмі Пресвятої Трійці відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, з нагоди 20-ліття Дрогобицької духовної семінарії. Очолив богослужіння владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні преосвященного Клавдіо (Гуджеротті), Апостольського Нунція в Україні, і владики Григорія (Комара), єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Взяли участь у богослужінні ректор семінарії о. Мирон Бендик, проректори з навчальної та виховної частини о. Роман Андрійовський та о. Василь Чава, префект о. Василь Вербіцький, викладачі, а також духовенство Самбірсько-Дрогобицької єпархії, ректори та представники семінарій УГКЦ. Богослужіння супроводив співом семінарійний хор "Оранта".

У своїй проповіді владика Ярослав висловив подяку Богові за блаженної пам'яті владику Юліана (Вороновського), з благословення якого відбулась важлива подія в історії УГКЦ - заснування Дрогобицької духовної семінарії. Єпископ подякував ректорові та іншим співпрацівникам, які вклали свою лепту у розвиток семінарії, а також всьому викладацькому складу, які натхненно доносили до студентів Боже Слово.

Наприкінці до присутніх звернувся зі словами привітання преосвященний Клавдіо (Гуджеротті), який побажав викладачам та семінаристам духовно зростати і приносити рясні плоди праці. Після завершення Божественної Літургії владика Ярослав нагородив десятьох священиків, що належать до викладацького складу семінарії, протоієрейськими хрестами. Отримали нагороди отці Роман Андрійовський, Василь Чава, Юрій Сільник, Андрій Бунь, Богдан Лехович, Андрій Осередчук, Юрій Хамуляк, Олег Сподар, Михайло Олійник, Ігор Цмоканич.