Авторські матеріали

  • 25 Вересень 2019 (22:43)

    «Благаю, щоб відбувалися прохання, молитви, благання, подяки за всіх людей… Це добре й приємне в очах нашого Спаса Бога, який хоче, щоб усі люди спаслися і прийшли до розуміння правди. Один бо Бог, один також і посередник між Богом та людьми – чоловік Христос Ісус.»  І Тим. 2:1,3-5

    З апостольського читання «Богослужіння націй»

  • 16 Вересень 2019 (12:45)

    Інколи можна почути таку думку: «Я не йду до храму, бо не знаю, як там поводитися». Яким чином людина може виправити цю ситуацію? Найперше, повинна захотіти навчитися, тобто виявити бажання дізнатися певні речі. Звідки може дізнатися? Хто повинен навчити, пояснити, виправити? Звичайно священник, який покликаний навчати, в тому числі й правил поведінки у храмі.

  • 24 Серпень 2019 (10:14)

    Неймовірний недільний день - 18 серпня 2019 року, за який Богу складаємо подяку! Наша парафія Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях)  пережила рухливі моменти - зранку аж до вечора. Все розпочалося з ранкових богослужінь, а завершилося показом унікального фільму "БЛАЖЕННІШИЙ" про Патріарха Йосифа Сліпого! Показ відбувся завдяки "Живому ТВ" та його працівникам Павлові Казанцеву та Олені Мошинській. Дякуємо дійсно всім, хто працює для поширення новин в нашій Церкві, зокрема о. Ігорю Яціву та всім працівникам "Живого ТВ".

  • 4 Липень 2019 (14:14)

    "Перш, ніж я уклав тебе в утробі,
    Я знав тебе; і перш ніж ти вийшов з лона, освятив Я тебе..."
    Єр. 1, 5.

    Останнім часом все більше звертаю увагу на те, що чоловіки, батьки просто не знают що таке батьківство, що означає бути батьком, що означає мати дитину. Тому це спонукало мене до черговох роздумів на дану тему. Отже від чоловіка, батька, для чоловіків і батьків, для майбутніх батьків. Але, якщо й жінки читатимуть це, то думаю їм це не зашкодить.

  • 1 Липень 2019 (10:16)

    29 червня 2019 року відбулося чергове щорічне паломництво на "Гору мучеників" з нагоди другої річниці освячення цього особливого молитовного місця, яке було проголошено відпустовим Владикою Василем Івасюком у 2018 році. Вже третій рік поспіль ми йдемо на Гору Мучеників, щоб подякувати Богові за мучеників нашої землі, кров яких стала насінням для багатьох християн і є стимулом та наснагою бути вірним Богові і Католицькій Церкві. Приклад мучеників є насправді дуже цінним для всіх нас! Вони є свідками віри і витримали до кінця, зберегли віру.

  • 29 Травень 2019 (15:12)

    5 думок з нагоди цьогорічних святкувань

  • 29 Квітень 2019 (10:28)

    Чи пробував хтось подивитися на церковні активності очима священика? Ні? А варто.

  • 17 Березень 2019 (10:43)

    «Тільки ті народи могутні і здорові, в яких здорова християнська родина»

    Митрополит Андрей Шептицький

     

  • 19 Лютий 2019 (19:05)

    “Факт, що стоїть за всіма іншими фактами, полягає в тому, що Бог створив всесвіт, керований серцем Отця. Він залишив свій Отцівський відбиток у кожному аспекті творіння”. (Д. Принс, 2003: 62)

    Апостол Павло писав: “Для того схиляю коліна свої перед Отцем, що від Нього має ймення кожен рід на небі й на землі” (Ефесян 3:14,15)

  • 12 Лютий 2019 (14:20)

    10 лютого парафія Святих Кирила і Методія, що знаходиться під опікою Згромадження Воплоченого Слова, гучно і весело святкувала "прощання" з різдвяно-богоявлінськими святами. Своєрідною традицією численних парафій стають так звані "РОЗКОЛЯДИ", спільні заходи, де зібрані люди моляться, колядують і святкують. Храм був переповнений парафіянами та гостями.

  • 10 Лютий 2019 (23:49)

    Напевно, чомусь гадаю, що саме так мало б бути, що більшість з тих хто знайомий з біблійною історією виходу народу Ізраїлю з Єгипту, задумувався над неймовірною впертістю фараона яка, незважаючи на всі десять кар, що намагалися його протверезити, довела його до погибелі. Земля наповнювалася мухами, жабами, вода перетворювалася в кров, померли діти, а він замість схилити голову перед незрозумілістю Божого Провидіння й намагатись прийняти Його задум, переповнений гординею йшов до кінця, поки не згинув сам і не згубив своє військо у водах Червоного моря.

  • 6 Лютий 2019 (19:11)

    Після фейсбук-флешмобу #підтримуюсупрун, християни України, а окрім них соціальні/культурні антропологи, етнологи, соціологи і, головне, політики мали би скласти велику подяку пані Уляні Супрун та пану Ігорю Мосійчуку. Адже, уся ця історія стала чудовим барометром стану українського суспільства. Вона показала три дуже важливі речі, які неможливо не враховувати при майбутньому аналізі процесів у цьому суспільстві. Звісно, соцмережі не можуть замінити більшість інструментів соціології.

  • 1 Лютий 2019 (15:58)

    Українське суспільство у своїх медійних вподобаннях мало чим відрізняється від решти західних суспільств. Як там, так і в нас процвітає неймовірна любов до різних fake news, без критичного переосмислення про причини появи тієї чи іншої «новини».

    Найбільшою групою fake news є ті «новини», які передбачають події, «новини» в майбутньому часі – буде, зроблять, станеться, відбудеться…..

  • 23 Січень 2019 (12:19)

    Дотримуючи свого слова, яке я дав св.Юді-Тадею, який є моїм особистим особливим опікуном, пишу цю статтю - свідчення. Цей великий святий отримав від Бога привілей спішити на поміч людям в важких особливих обставинах, які по людських мірках є безвихідними. Для початку розповім вам про цього Великого святого. Святий Юда-Тадей був одним із дванадцяти апостолів Ісуса Христа. Батько його - Алфей (Клеоп), брат святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії, а мати - Марія Клеопова, близька родичка Матері Божої.

  • 19 Січень 2019 (19:23)

    Насправді воно виглядає досить невинно ба й навіть позитивніше бо більш просте та зрозуміле. Замінили незрозумілу назву Богоявлення чи Хрещення Господнього на Водохреща і Йордан і всі знають про що йдеться і що треба робити - йти до церкви чи до річки за свяченою водою, напитися, обмитися, а то й скупатися, хіба в цьому є щось погане? Немає, але разом з тим немає і так багато доброго.

  • 18 Січень 2019 (09:01)

    Наша Церква у січні переживає декілька великих свят – це Різдво Христове, це «старий» Новий Рік і Святого Василія Великого, це празник Богоявління – Хрещення Господнього у Йордані. Кожне свято відповідно супроводжується особливими звичаями: колядками – піснями прослави Новонародженого Ісуса, засіваннями – побажаннями миру, здоров’я і добра, а також душпастирськими відвідинами з благословенням йорданською водою вірних та осель.

             Що ж важливо знати нашим християнам про окроплення йорданською водою та відвідини священиком наших домів?  

  • 12 Січень 2019 (11:05)

    Христос рождається! Дорогі наші друзі – християни, ті, які вірите в Христа і Його любите, Його славите і Йому, як Богові, поклоняєтеся! Знову зустрічаємося з Вами у цьому святковому часі – святкуванні Різдва Христового, Нового Року та Богоявління у таїнстві Хрещення Господнього.

  • 4 Січень 2019 (17:46)

    «Три цінності Таїнства Різдва – цінність життя людського, цінність родини і цінність Церкви Христової, основаної на Петрі»

  • 31 Грудень 2018 (14:27)

    Від 2017 року ми цілою нашою парафіяльною спільнотою почали займатися справами дитячого садочку, який носить назву «Ковчег». Парафія наша молода, заснована світлої пам’яті Владикою Софроном Мудрим у 2003 році у «забутому» на той час куточку нашого міста Івано-Франківська та ще й з найгіршою тоді, сьогодні однією з найкращих, дорогою-проїздом вулицею Набережною. Тоді тут проживало кільканадцять родин, а сьогодні наша спільнота складається з близько двох сотень родин, не враховуючи тих вірних, які до нас приїжджають.

  • 9 Грудень 2018 (00:35)

    Цю тему, звичайно, глибоко і мудро розкривали святі отці Церкви і богослови, але невідступні запитання одного з моїх знайомих змусили дати особисту відповідь, щоправда, дуже узагальнену і стиснуту.

Сторінки