Атеїсти змусили шерифа Луїзіани видалити християнські пости з Фейсбуку
  • Срд, 17/01/2018 - 22:06

Офісні співробітники шерифа Луїзіани видалили християнські публікації з їх сторінки у Фейсбуці, в яких були процитовані біблійні уривки. Вони змушені були це зробити після того, як отримали скаргу від однієї з найвідоміших атеїстичних юридичних організацій Сполучених Штатів.

Адвокат «Фонду свободи від релігії» Ендрю Сейдель направив лист шерифу Ренді Сілу в червні минулого року, в якому він скаржився на те, що Сіл цитує Писання в своїх офіційних заявах і на публічній сторінці.

«Фонд свободи від релігії» відомий тим, що відправляє листи до місцевих урядових установ, попереджаючи, що їм може бути пред'явлений позов, якщо християнство чи юдаїзм будуть активно публічно пропагуватися.

У червні минулого року на сторінці шерифа говорилося: «Господи, коли я сяду в крісло керівника, будь ласка, не говори, що стілець все ще порожній». На Великдень 2017 року було написано: «У всьому світі сьогодні християни об'єднуються, щоб відсвяткувати жертву і воскресіння нашого Спасителя Ісуса».

Невдоволення викликала і різдвяна публікація, зроблена в грудні 2016 року, в якій говорилося: «Багато століть тому юдейський пророк Ісая сказав:"Бо Дитя народилося нам - Син даний нам і влада на раменах Його, і наречуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічності, Князь миру»(Ісаї 9: 6). І це пророцтво виповнилося сотні років по тому».

«Фонд свободи від релігії» також був незадоволений тим, що шериф Сіл провів молитовний захід у вересні 2015 року та використовував сторінку свого офісу в Фейсбуці, щоб повідомити про нього. У публікації також були процитовані такі місця з Писання, як Псалми 145: 18, Филип'ян 4: 6 і 2 Хронік 7:14.

У своєму листі Сейдель стверджував, що такі публікації є пропагандою християнства і порушують положення про заснування першої поправки до Конституції США.

«Верховний суд також стверджував, що державні посадові особи не можуть прагнути просувати або пропагувати релігію», - пояснив Сейдель. «Ваші заяви і публікації, пропагують християнство, не дотримуються мандату Конституції на нейтралітет».

«Фонд свободи від релігії» закликав офіс шерифа видалити всі релігійні публікації з їх сторінок в соціальних мережах і припинити практику заохочення віри.