Австралія: Високий Суд прийняв до розгляду апеляцію кардинала Пелла
  • Чтв, 14/11/2019 - 10:18

Найвища судова інстанція Австралії прийняла апеляцію, подану кардиналом Джорджем Пеллом, засудженим на шестирічне ув’язнення за надуживання неповнолітніми. Ієрарх, що перебуває у в’язниці, наголошує на своїй невинуватості.

Австралійський Високий Суд, остання судова інстанція країни, прийняв до розгляду апеляцію, подану кардиналом Джорджом Пеллом, який оскаржує вердикт Мельбурнського суду, винесений у грудні минулого року, засудивши його до шести років ув’язнення за звинуваченнями у сексуальних злочинах проти неповнолітніх. У серпні цього року вердикт першої інстанції підтвердив Верховний Суд штату Вікторія голосами двох суддів з-поміж трьох.

Ієрарх, який завжди наголошував на своїй невинуватості та відкидає всі обвинувачення, вирішив звернутися до Високого Суду. Дата слухань у справі ще не визначена.

На думку адвокатів кардинала Пелла, негативне рішення одного із суддів апеляційної інстанції може бути причиною для відкликання вердикту. Свою позицію суддя пояснив тим, що єдиний сьогодні живий ймовірний постраждалий не є вірогідним, а тому цей вирок не відповідає основоположному критерієві, згідно з яким особа може бути засудженою лише тоді, коли докази підтверджують її винуватість поза будь-якими розумними сумнівами.

Заява Директора Ватиканського прес-центру

З цієї нагоди Директор Ватиканської прес-служби заявив: «Святий Престол, підтверджуючи свою довіру до австралійської судової системи, взяла до уваги рішення Високого Суду прийняти прохання про апеляцію, подане кардиналом Джорджем Пеллом, пам’ятаючи, що кардинал завжди наголошував на своїй невинуватості. При цій нагоді Святий Престол ще раз підтверджує свою близькість усіма тими, хто постраждав від зловживань з боку представників духовенства».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НЕСПРАВЕДЛИВИЙ ЗАСУД ПРОТИ КАРДИНАЛА ПЕЛЛА

АПОСТОЛЬСЬКИЙ ПРЕСТІЛ І КАРДИНАЛ ПЕЛЛ