Австралійський єпископ засуджує розширення прав на аборт в країні
  • Втр, 14/02/2017 - 17:03

Австралійський Архиєпископ Марк Колрідж з Брісбейн, Австралія, засудив пропозицію лібералізувати  закон про аборти в Квінсленді, а особливо той пункт, що жінки повинні мати свободу абортувати дітей, яким діагностували неповносправність.

«Це дуже схоже на те, що відбувалось в нацистській Німеччині», – говорив Архиєпископ. Він наголосив, що така пропозиція може зрештою привести до селекції дітей, щоб вони відповідали певним характеристикам, які забажають їх батьки.

Католицький єпископ провів порівняння між Китаєм і нацистською Німеччиною, описуючи свій острах, що пропоноване законодавство дозволить декриміналізувати аборти на пізніх термінах.

«Класична назва цього – євгеніка», – говорив Архиєпископ Колрідж. За його словами, він стурбований тим, що жінки будуть переривати вагітності, якщо дитина не буде тої статі, яка їм підходить. Схожа політика була в Китаї, де уряд ставив обмеження однієї дитини на сім’ю, а більшість сімей вважали більш цінним мати сина.

Ще однією причиною для вибору аборту, за словами владики, є те, що жінки «турбуючись про свою фігуру», будуть робити аборт, щоб не набирати зайву вагу.

На даний момент у Квінсленді аборт є злочином і може бути проведений лише тоді, коли необхідно «уникнути серйозної загрози фізичному і психічному здоров’ю жінки».

Ті, хто пропонує нове законодавство, прагнуть усунути аборт із державного кримінального кодексу і встановити терміни, коли можливо проводити аборт. Один із проектів передбачає, що жінка може зробити аборт після 24 тижня вагітності у випадку, якщо двоє лікарів погодяться, що продовження вагітності буде небезпечним для фізичного чи психічного здоров’я пацієнтки.