Авторський концерт духовної музики Володимира Павенського
  • Чтв, 30/11/2017 - 11:43

28 листопада 2017 року в Львівській обласній філармонії відбувся авторський концерт Володимира Павенського, присвячений 60-річчю Львівського телебачення.

Твори цього львівського композитора – різнотематичні й різножанрові – прозвучали у виконанні знаних колективів й тих, хто лише починає свій шлях у музичному світі.

«Ave Maria» та купальські пісні – від Дитячого хору ЛССМШІ ім. Соломії Крушельницької й солісток Юстини Грет та Наталії Соколюк (фортепіано). “Музика весни” для струнних та Увертюра в старовинному стилі для двох скрипок, флейти, клавесину та струнного оркестру – від Львівського камерного оркестру «Академія» під батутою Народного артиста України Ігоря Пилатюка. Завершив вечір акапельний духовний твір - Божественна Літургія св. Івана Золотоустого  для солістів та мішаного хору у виконанні Галицького академічного камерного хору, яким диригувала Мар’яна Ферендович. Художнє слово майстерно промовляла Інна Павлюк.

Організаторами концерту виступили Львівська архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви, Львівська організація національної спілки композиторів України та Фундація “Андрей”. Співорагнізаторами виступили ТРК “Львів” та Львівське радіо.

Прес-служба Фундації “Андрей”