Багдад: мусульмани висловили солідарність із переслідуваними християнами
  • Срд, 23/07/2014 - 20:25

21 липня група багдадських мусульман висловила свою солідарність і близькість до християнських спільнот. Чоловіки і жінки, які сповідують іслам, зібралися перед храмом Святого Георгія в іракській столиці, щоб засудити напад на християн у місті Мосулі, який днями здійснила самопроголошена Ісламська Держава Іраку і Леванту. Деякі з них прийшли на храмову площу з табличками: «Ми всі – християни».

Халдейські християни, які приєдналися до присутніх мусульман після вечірньої недільної Святої Літургії, заспівали разом із ними національний гімн. Деякі з гостей говорили: «Мій будинок відкритий для мого брата-християнина». Халдейський Патріарх Багдада Луїс Рафаель I Сако висловив присутнім мусульманам свою глибоку подяку: «Ця зустріч вселяє надію на новий Ірак. Особливо це відноситься до молоді, перед якою стоїть обов'язок змінити ситуацію».

За словами глави Халдейської Католицької Церкви, «ганьба і злочин – виганяти невинних людей з їхніх будинків і відбирати майно через те, що вони 'інші', через те, що вони – християни. Весь світ повинен повстати проти цих огидних актів».

На закінчення халдейский Патріарх Багдаду сказав: «Ми, християни, любимо мусульман і вважаємо їх своїми братами; також і вони покликані зробити те ж саме. Ми всі рівні в нашій гідності, всі ми – громадяни однієї країни. Ми повинні об'єднатися, щоб створити новий Ірак. Спасибі всім вам, надія ще не згасла».

На завершення вечірньої зустрічі християни помолились молитвою «Отче наш», а мусульмани прочитали першу суру Корану Аль-Фатіха, котра являє собою суть мусульманського віросповідання.