Беатифікацію Фултона Шіна відкладають на невизначений термін
  • Срд, 04/12/2019 - 12:44

Заплановану на 21 грудня беатифікацію відомого американського проповідника на телебаченні Архиєпископа Фултона Шіна у Ватикані вирішили відкласти. Таке рішення було прийняте на прохання кількох американських єпископів, котрі попросили ретельніше розглянути справу Архиєпископа. Наразі ані причин такого прохання, ані мотивів рішення Апостольської Столиці не розголошують. Дієцезія Пеорія лише подала інформацію, що «за теперішніх обставин важливо, щоб вірні знали, що щодо Архиєпископа Шина не було і немає закидів щодо зловживання неповнолітніми».

Агенція CNA повідомила, що джерело, наближене до справи беатифікації, заперечило, що затримка пов’язана із позовом від 2007 року, відповідно до якого Фултон Шін – тоді ще єпископ-помічник – начебто був свідком сексуального зловживання в церковній канцелярії, але приховав цю справу.

Як інформує wiara.pl, в дієцезії Пеорія наголошують, що, незважаючи на поглиблені дослідження, чесноти Архиєпископа Шіна ніколи не ставили під сумнів. Місцевий єпископ Даніель Дженкі заявив, що прийняв рішення Ватикану з глибоким сумом, оскільки переконаний у святості Фултона Шіна. Він додав, що від часу оголошення про беатифікацію Архиєпископа, почала з’являтись інформація про інші чудеса за його заступництвом.