Бенедикт XVI має рацію – світ відходить від вчення Христа
  • Пон, 04/05/2020 - 18:34

– Те, що Папа Бенедикт XVI критично говорить про наш час: про аборти або гомосексуальні псевдошлюби – дуже влучно. Його слова особливо важливі. Він дуже точно діагностує ситуацію. Помічає, наскільки світ, а також багато людей у ​​Церкві відходять від вчення Христа, – говорить в інтерв'ю Інформаційній редакції Радіо Марія о. проф. Даріуш Око.

Папа-емерит розповів у своїй новій біографії, написаній у співпраці з німецьким журналістом Пітером Зеєвальдом, що так звані гомосексуальні шлюби та аборти у світі є ознакою «духовної сили Антихриста». Він також заявив, що «сто років тому будь-хто вважав би абсурдним говорити про гомосексуальний шлюб», а «сьогодні ті, хто проти нього, відлучені від суспільства». Те ж саме, на його думку, стосується «абортів та створення людських істот в лабораторії».

На думку о. проф. Даріуша Око, Папа-емерит «дуже точно діагностує ситуацію». – Він бачить, наскільки світ, а також багато людей у ​​Церкві відходять від вчення Христа. Він, як префект Конгрегації віровчення, доклав величезних зусиль, щоб Церква була вірною своєму вічному вченню, насамперед щодо Ісуса Христа. Те, що він критично говорить про наш час: про аборт чи гомосексуальні псевдошлюби – дуже влучно. Це один із численних проявів падіння людини останнім часом, особливо після сексуальної революції (...), яка також є похідною від більшовицької революції. Видно її жахливі наслідки – деградація людини, атеїзація через сексуалізацію. Практично все дозволено в межах сексуальної революції. Це як сказати людям, що вони можуть їсти все у будь-якій кількості, – сказав співрозмовник Радіо Марія.

О. проф. Даріуш Око зазначив, що зараз людей, що більше думають за Гегелем, аніж за Ісусом, в Церкві дуже багато.

– Ті, що протистоять гегеліанству в Церкві, мають рацію, і це підтвердиться історією. Гегелізм – основа марксизму, а тепер також основа хворої ідеології в Церкві. Папа Бенедикт це добре бачив і попередив нас (...). Так само, як росіяни в Москві нав'язували комунізм і марксизм, так тепер Німеччина через Брюссель нав'язує гендеризм, ще одну атеїстичну ідеологію. Поляки та угорці захищаються від цього найбільш ефективно (...). Історія визнає, що це ми маємо рацію, а не атеїсти з Брюсселя чи німецькі імперіалісти з Берліна. Голос Папи нам дуже допомагає в цьому, – наголосив священник.