Бенедикт XVI повернувся до Ватикану після кількамісячного проживання у Кастель Ґандольфо
  • Пон, 01/10/2012 - 00:00

У понеділок, 1 жовтня 2012 р., після тримісячного перебування у літній резиденції, розташованій в містечку Кастель Ґандольфо поблизу Риму, Папа Бенедикт XVI повернувся до Ватикану, де вже через кілька днів розпочнеться ХІІІ Загальна Асамблея Синоду Єпископів, що буде присвячена новій євангелізації.

 

Прощаючись з працівниками літньої резиденції під час спеціальної аудієнції, що відбулася у п’ятницю, 28 вересня, Папа зазначив, що «кожна річ, що починається, навіть найгарніша та найпозитивніша, несе в собі, закономірно, своє завершення», і це стосується спокійного часу його перебування у Кастель Ґандольфо. «Місяць вересень, який вже у нас за плечима, це завжди час для нових початків після літніх відпусток», – зауважив Бенедикт XVI, зазначаючи, що це стосується не лише школярів та студентів, що розпочинають навчання, чи тих, хто починає активнішу працю, але й Церкви, де в різних громадах розпочинається душпастирський рік.

 

Зважаючи на наближення важливих подій в житті Церкви, таких як Синод про нову євангелізацію та початок Року віри, Святіший Отець закликав молитися за їх успішне проведення. «І нехай Господь допоможе кожному з нас зростати у вірі, відкрити Ісуса, цінну перлину та справжній скарб нашого життя», – побажав він.

 

А в суботу, 29 вересня, Папа прийняв на прощальній зустрічі представників громади Кастель Ґандольфо, висловлюючи свою радість з можливості зустрітися з ними «наприкінці свого літнього перебування» у їхньому місті, що було для нього нагодою «пережити час наукового пошуку, молитви і відпочинку», під час якого, – зізнався Святіший Отець, – він мав змогу зауважити «старання та турботу всіх людей, задіяних у забезпеченні допомоги та гостинності» для нього, для його співробітників та численних паломників, які прибували сюди на зустріч з Наступником святого Петра. «Протягом літа Кастель Ґандольфо, – сказав він, – утверджується, як “другий осідок” Єпископа Риму, який змагається з “першим”, тобто Ватиканом, у здатності приймати відвідувачів та прочан, що прибувають помолитися недільну молитву “Ангел Господній” чи на загальні аудієнції в середу».

 

Бенедикт XVI подякував місцевому єпископові Марчелло Семераро, Ординарієві Албано, парохові Кастель Ґандольфо та його співробітникам, чернечим спільнотам, просячи їх і надалі духовно підтримувати його своїми молитвами. З окремим словом подяки Папа звернувся до представників місцевої влади, до відповідальних за безпеку, бажаючи їм та їхнім родинам Божої винагороди.

 

«Найкращим способом пам’ятати одні про одних, є молитва, – сказав на завершення Бенедикт XVI, – з мого боку не забракне молитви у ваших наміреннях, та вірю, що ви чинитимете так само».

 

Джерело: Радіо Ватикан