Бенедикт XVI сповнений життя, попри тугу за небом,- Архиєпископ Генсвайн
  • Птн, 22/10/2021 - 12:34

За словами Архиєпископа Георга Генсвайна, 94-річний Бенедикт XVI надалі «цілком сповнений життя». «Його тугу за небом, на яку він вказав в нещодавньому листі-співчуття з нагоди смерті австрійського монаха і теолога о. Герхарда Вінклера, не слід трактувати в той спосіб, що Папа-емерит вже не має охоти до життя. Все навпаки», - зазначив особистий секретар Папи-емерита в коментарі для німецької газети «Bild».

У листі-співчутті до свого колишнього товариша серед іншого Бенедикт XVI написав: «Тепер він прибув у засвіти, де - я переконаний - вже багато приятелів чекали на нього. Сподіваюсь, що скоро приєднаюсь до них». Останніми днями цей лист потрапив на перші шпальти багатьох видань по всьому світі.

Архиєпископ Генсвайн наголосив, що лист «був написаний з любов’ю і йде від серця». Водночас він додав, що Папа-емерит, без сумніву, свідомо готується до смерті. «Мистецтво доброї смерті, чи то ars moriendi, є частиною християнського життя. Папа Бенедикт робить це вже багато років. Однак він і надалі сповнений життя. Стабільний у своїй фізичній слабкості, кришталево чистий в голові і обдарований типовим баварським гумором», - розповів Арх. Генсвайн.