Бенедикт XVI увійшов у четвірку пап-довгожителів
  • Срд, 23/01/2013 - 00:00

Бенедикт XVI встановив новий рекорд. 10 січня 2013 він перевершив за віком знаменитого Пія IX і вийшов на 4 місце в рейтингу Пап-довгожителів. Пій IX, відомий як «в'язень Ватикану», є величною фігурою в історії Церкви. При ньому був прийнятий догмат про папську непомильність й інший, про непорочне зачаття Діви Марії. Крім того, з ним закінчилася земна могутність Пап і була втрачена Папська область. На поточний момент Пій IX залишається безумовним лідером за часом перебування на престолі - 31 рік.

 

Всього лише за рік Бенедикт XVI подолав два рядки вікового рейтингу. Іван Павло II був переможений ним ще в лютому минулого року. Рівно 29 лютого 2012 Бенедикт XVI став старший за нього, в той час як різниця у віці між ними становить без місяця 7 років. При цьому Папа продовжує повноцінно виконувати свої обов'язки як духовний лідер і глава держави, нічого не скасовуючи і не передаючи повноважень співробітникам.

 

Наступний етап очікує нас в кінці квітня, коли Бенедикт XVI повинен увійти до трійки найстаріших Пап в історії. Основним його суперником залишається Лев XIII, який залишався біля керма до 93 років.

 

За матеріалами Ратцингер-информ