Бенедиктинці з Баварії відкриють монастир в Єгипті
  • Чтв, 20/07/2017 - 11:29

Місіонери-бенедиктинці з баварського абатства St. Ottilien планують заснувати свій монастир в Єгипті. Це буде їх відповіддю на зменшення християн на Близькому Сході.

– Тому наш проект віднайшов багато підтримки у Церкві, також з боку святого престолу, – сказав федеральній католицькій агенції KNA настоятель-голова німецьких бенедиктинців Єремія Шредер.

В даний час ченці мають свій будинок в передмісті Каїра. Другим місцем їх діяльності буде ферма неподалік від Суецького Каналу, завдяки ній монахи зможуть бути самостійними. Вже наступного року тут можна буде відкрити новіціат, - сказав о.Шредер.

За словами настоятеля бенедиктинців, ідея створення нового монастиря виникла після того, як кенійський бенедиктинець приїхав у Каїр на навчання. Час від часу до нього почали приходити молоді коптійські католики, які хотіли вести чернече життя. "Такої можливості досі не було, так що тепер ми з задоволенням допоможемо її створити", - розповів о. Шредер.

В даний час троє молодих католиків, коптів бажає вступити в орден бенедиктинців, двоє з них знаходяться вже в новіціаті в Кенії. Один з цих молодих людей вперше переклав монаші правила святого Бенедикта на арабську.

Облаштування господарства біля Суецького Каналу та на будинок в Каїрі бенедиктинці витратили майже півмільйона євро. Але це ще не всі видатки, тому ченці розраховують на щедрість доброчинців.