Бібліотека імені Патріарха Йосифа у Вінниці представляє спадщину Глави УГКЦ
  • Птн, 19/10/2018 - 12:26

Бібліотека імені Патріарха Йосифа Сліпого у Вінниці відкрила читальний зал для відвідувачів на празник Покрова Пресвятої Богородиці, 14 жовтня 2018 року. Читальня діє при парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ, на якій служать отці Згромадження Воплоченого Слова, повідомляє РІСУ.

Вінниця-1w.gif

Храм Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці, при якому діє бібліотека

У бібліотеці імені Патріарха Йосифа є понад 1000 примірників книг. Це видання, автором яких є сам вказаний Глава УГКЦ, а також праці, видані за його стараннями і підтримкою, праці інших авторів про нього. Є тут і 18-томне видання «Opera omnia» Йосифа Сліпого – богослова та історика Церкви, є всі випуски «Monumenta Ucrainae historica» – збірника джерел про Україну, починаючи з Середньовіччя, є і випуски часопису «Богословія» тощо. Багато книг, які зібрали на парафії у Вінниці фундатори бібліотеки, немає у великих бібліотеках обласних центрів. До слова, книги ці для вінничан привезли безпосередньо з Риму – із фондів Українського Католицького Університету св. Климента Папи, також заснованого Йосифом Сліпим.

Вінниця-3w.gif

Таблиця при вході до Бібліотеки імені Патріарха Йосифа Сліпого на парохії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у Вінниці

«Нашу бібліотеку засновано рівно рік тому, 14 жовтня 2017 року, з нагоди 125-ліття Патріарха Йосифа. Але досі книги можна було брати тільки на абонемент – додому, бо читальний зал чекав своєї черги на облаштування. І от до свята Покрова Пресвятої Богородиці 2018 року ми виконали цю роботу», – розповідає настоятель парохії о. Григорій Рогацький зі Згромадження Воплоченого Слова.

Вінниця--2w.gif

Кожен читач може самостійно підійти до книг на полицях і досліджувати їх             

Тепер у бібліотеці, розташованій в цокольному приміщенні греко-католицького храму, є зручні місця для читачів. До усіх книг, що стоять на полицях, читач може підійти сам: ознайомитися і вибрати, що потрібно. І чи не головне питання, яке турбує багатьох потенційних читачів: кого допускають до бібліотеки.

Вінниця-4w.gif

Інтер’єр Бібліотеки ім. Патріарха Йосифа Сліпого у Вінниці

«Кожен охочий може прийти і стати нашим читачем. Це бібліотека не тільки для науковців, а для широкого загалу», – каже о. Григорій Рогацький, ВС.

Записатися до бібліотеки ім. Патріарха Йосифа Сліпого можна безпосередньо на парохії за адресою вул. Київська, 1 у Вінниці. Також бібліотека має сторінку у Facebook. Тут її слід шукати за назвою «Бібліотека ім. Йосифа Сліпого».