Біль Папи з приводу «безглуздих актів насильства» в Сербії
  • Суб, 06/05/2023 - 09:23

У телеграмі співчуття, надісланій з Ватикану на ім’я католицького Бєлградського Архиєпископа, Папа Франциск складає співчуття з приводу стрілянини, що сталася у школі в Белграді та поблизу міста Младеновац на південь від столиці Сербії.

 

«Глибоко засмучений новинами про нещодавні випадки стрілянини в початковій школі ім. Владіслава Рібнікара в Белграді та в Младеноваці, Святіший Отець Франциск просить Ваше Преосвященство переказати його щирі співчуття і запевнення в молитві всім, кого торкнулися ці безглузді акти насильства», – читаємо в телеграмі співчуття, яку кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав від імені Папи Белградському Архиєпископові Ладіславу Немету, який очолює Міжнародну Єпископську Конференцію святих Кирила і Методія.

В телеграмі зазначається, що Святіший Отець «духовно єднається з болем тих, хто оплакує загибель невинних жертв, яких він ввіряє в люблячі обійми Воскреслого Господа», і молячись про розраду та силу Святого Духа для родин у жалобі та поораних, «щоб вони знайшли підтримку в своїй вірі», уділяє своє благословення.

У Белграді 3 травня тринадцятирічний підліток відкрив вогонь у своїй школі, вбивши вісьмох учнів та працівника школи. Наступного дня нова трагедія сталася в поблизу Младеноваца на півдні столичного округу, де 21-річний юнак, стріляючи з вікна автомобіля, вбив вісім людей.