Білорусь: 40 днів молитви за ненароджених дітей
  • Втр, 18/03/2014 - 22:36

Білоруські віруючі приєдналися до акції "40 днів за життя", суть якої в тому, щоб під час Великого посту християни моляться за ненароджених дітей, за збереження життя, поширення любові, покаяння за гріх аборту.

Цій традиції - понад 10 років, вперше така акція пройшла в США в 2004 р. У Білорусії така молитва проходить вже другий рік з ініціативи руху "Пролайф", повідомила його керівник Тетяна Тарасевич, і це молитовна кампанія вже принесла свої результати.

"У Минулому році ми розпочали цю молитву під час Великого посту, і потім мені повідомила одна наша консультант (волонтер, яка проводить бесіди з вагітними під час кризи, коли є загроза аборту), що у їхній жіночій консультації під час цієї молитви не було абортів. Можливо, вони були мінімізовані, або жінки не доходили до них, або щось інше, але аборти під час посту в цій консультації не проводили - це факт. Тому ми знаємо, що молитва ефективна", впевнена Тетяна Тарасевич.

Молитва "40 днів за життя" об'єднує віруючих на всій планеті. За цей час понад 30 абортаріїв у світі закрилися тільки завдяки тому, що волонтери та небайдужі до проблеми люди приходили і молилися біля цих клінік. Іноді вони стояли там і не один рік, але зрештою переконували тих, хто вважав аборт нормою. Спочатку молитва, потім навчання і дія - на цих трьох китах тримається і рух "Пролайф Білорусія", на сайті якого розміщено і відповідні молитви. Адже охочих приєднатися до акції - багато. "Люди зверталися, шукали Канон, молитви, питали чи можна Канон читати цілком, чи ні, просили, щоб ми надсилали текст в якомусь форматі, запитували, чи можна приєднатися не з першого дня, а на п'ятий, як молитися вдома або в групі та інше. Це означає, що є велика зацікавленість у такій спільній молитві. І наші волонтери відзначають, що для них це не лише натхнення під час Великого посту, а й свідчення спільних дій ".

 В основному до молитви приєднуються віруючі християнських конфесій - католики, православні та протестанти. Включитися в цю хвилю ніколи не пізно, адже кожен голос допомагає переважити життя на терезах цього світу, долаючи згубну практику абортів.

Лариса Абрамчук, Мінськ.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va