Білоруси молилися за переслідуваних християн на Близькому Сході
  • Чтв, 21/08/2014 - 14:15

Католицька Церква в Білорусі продовжує молитися за переслідуваних християн в Іраку та у намірі мирного вирішення конфлікту. У соборі Пресвятої Діви Марії в Мінську за іракських християн літургію відправив Апостольський нунцій Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті .

На молитву за мир на Близькому Сході зібралися вірні, представники державних органів та дипломатичного корпусу, всі, хто хотів висловити солідарність з іракцями, яких переслідують за віру.

У своїй проповіді Архиєпископ Ґуджеротті зазначив, що «кожна людина сьогодні зобов'язана кричати: не вбивайте в ім'я Бога!» Архиєпископ сказав, що вбивство іншої людини завжди «богохульство і заперечення Божої любові. Бог любить кожну людину, тож як можна вбити творіння рук Божих?». Він підкреслив, що права людини багато хто зневажає і відкидає сьогодні, і в цій війні кожна людина є жертвою.

«Голос, який ми підняли сьогодні, є прагненням і молитвою, щоб на землі, у всіх частинах світу, був мир. Тому що навіть там, де одна людина страждає, страждає усе суспільство», – додав Архиєпископ.

Усіх учасників літургії заохотили продовжити молитися за переслідуваних християн, як в Іраку, так і в усіх інших місцях у світі, де бракує взаємної любові, миру і доброти.