Більше 100 тисяч вірних зібрались у Фатімі на 105-ту річницю Марійних об’явлень
  • Суб, 14/05/2022 - 20:31

13 травня, у річницю об’явлень Матері Божої у Фатімі, в португальському санктуарії зібралось понад 100 тисяч вірних. Урочисте богослужіння очолив Архиєпископ Едґар Пена Парра, заступник Держсекретаря Ватикану у загальних справах. 

У своїй проповіді він наголосив на важливості молитви і правдивого життя в Церкві.

Варто зазначити, що участь в богослужінні взяло понад 100 тисяч вірних. Це вперше така велика кількість паломників могла зібратись в цьому місці після пандемічних обмежень.

«Бог усе відновлює. Звернімось до Нього», - сказав він стосовно важливості молитви і церковного життя. Воно повинно опиратись на «щоденному втіленні в життя слів Бога» та розмові з Ним. Архиєпископ додав, що в руках Бога знаходиться доля світу, і власне Він може завершити війну та відновити світ.

Архиєпископ Пена Парра нагадав, що 40 років тому відбувся перший візит св. Івана Павла ІІ до Фатіми, який мав, перш за все, молитовний вимір. І власне цей Папа ще на початку свого понтифікату закликав увесь світ відкинути страх: «Не бійтеся!».

Під час молитовного чування, яке стартувало в четвер увечері у Фатімі, паломники з усього світу молились за мир в Україні. Керівництво португальського санктуарії в цей час оголосило, що невдовзі передадуть архикатедральній базиліці у Львові фігурку Матері Божої Фатімської.