Більшість британців «за» зменшення терміну, на якому можна зробити аборт
  • Втр, 23/05/2017 - 11:01

Відповідно до нещодавнього опитування, більшість британців виступають за те, щоб зменшити термін, на якому жінка може зробити аборт, до 20 тижнів. На даний момент, в Британії дозволено робити аборти до 24 тижня вагітності.

Лише один із сотні опитаних вважає, що цей термін слід продовжити аж до миті народження дитини.

Результати опитування, проведеного ComRes, також показали, що жінки більше прагнуть введення обмежень на аборти, ніж чоловіки.

60% опитаних висловили думку, що встановлений на даний час крайній термін є завищеним і його слід зменшити до 20 тижня, а 21% вважає, що цей термін слід зменшити до 12 тижня.

89% респондентів вважають, що необхідно ввести обмеження на консультації тих клінік, що проводять аборти.

Така ж кількість опитаних вважає, що слід заборонити аборти на основі селекції статі дитини.

Майже 80% висловились на підтримку запровадження 5-денного періоду для роздумів жінки, яка хоче зробити аборт.

Приблизно така ж кількість опитуваних висловились «за» покращення підтримки вагітності, а також забезпечення захисту вагітним жінкам, яких до аборту змушує сім’я, партнер чи інші.

65% опитаних вважають, що у випадку вагітності дівчини-підлітка віком до 15 років, для аборту необхідна згода її батьків.

Лише один із п’яти опитаних висловились за те, щоб порушувати право лікаря відмовитись від проведення аборту.

Переважна більшість опитуваних висловилась проти того, щоб використовувати кошти британських платників податків на фінансування абортів за межами Великобританії, інформує Catholic Herald.