Більшості китайських християн від 19 до 39 років
  • Втр, 26/07/2016 - 14:16

Молоде покоління китайців навертається до християнства. Представники молодого покоління  шукають відповіді на важливі життєві питання саме в церкві - за статистикою віруючі вікової групи від 19 до 39 років складають більше половини парафіян китайських церков.

Китай стає все молодшим. Сьогодні великі міста наповнені молодими людьми від 20 до 33 років. Наприклад, в Шанхаї вони складають 3/4 з 24-мільйонного населення.

Молоді китайці переїжджають в Шанхай з кількох причин.

«Я переїхала в Шанхай кілька років тому. Мої друзі постійно говорили, що тут я могла б знайти кращу роботу. Я хочу заробити більше грошей для своєї сім'ї», - розповідає Чжао Цзян.

Серед іншого, в пошуках роботи молодь приходить в християнські громади. Для того, щоб впоратися з соціальною напругою, молоді люди все частіше звертаються в групи підтримки і до духовного життя.
Одне з досліджень показує, що 62% віруючих Китаю - це люди у віці від 19 до 39 років.

«Одного разу мій друг запросив мене після роботи до церкви. Це було для мене в новинку. Слухаючи музику, я раптом відчув себе неймовірно спокійно. Я переживав щось особливе», - розповідає Лі Ган.

Християнські лідери Шанхая зрозуміли, що молодь відвідує церкви, тому що знаходиться далеко від тих місць, де звикла «робити паузу» і «бути самими собою».

«Життя у великому місті дається їм нелегко. Багато молодих людей говорять мені, що постійно зазнають навантаження. Деякі з них просто волали до мене з проханням допомогти їм», - ділиться Кейт Гу, служитель Шанхайської міжнародної церкви.

Лідери Церкви використовують біблійні істини, щоб допомогти молоді впоратися з проблемами. Вони діляться своїм досвідом і розповідають їм про Божу благодать.

«Самотнім людям, розуміючи їх переживання, я читала історію Рути і пояснювала її сенс. Мені важливо, щоб вони зрозуміли, що у мене колись теж були ці труднощі, але Бог залишався вірним», - розповідає Кейт Гу.

Завдяки посвяченню і допомозі лідерів, деякі молоді китайці починають відвідувати збори регулярно. Вони вчаться молитися за себе і свої сім'ї і більше не відчувають порожнечі в душі.

«Тепер я християнка. Я нічого не боюся. Ісус завжди зі мною. Я не самотня, коли стикаюся з труднощами», - свідчить одна з дівчат.

Сьогодні багатомільйонний Шанхай, як і раніше, залишається одним з найважливіших міст Китаю. Місцеві християнські лідери шукають можливості, щоб приводити молоде покоління в церкви. Практично всі впевнені, що молодь - це єдина можливість привести місто ближче до Бога.

«Ми хочемо використовувати всі ресурси, щоб побудувати міст між молодими людьми і нашим Спасителем. Вони могли б здійснювати дивовижні справи для Ісуса», - каже Кейт Гу.