Біля Риму відбулися реколекції для дружин священиків
  • Суб, 17/06/2017 - 10:02

Від 12 до 15 червня в містечку Сакрофано, що поблизу Риму, з благословення владики Діонісія відбулися реколекції для дружин священиків, які душпастирюють в Італії.

Такі дні духовної віднови в Італії проводяться вже втретє. Вперше реколекції відбулися у м. Савона у 2013 році, минулого, 2016 року, вони проводились у м. Павія і цього року в реколекційному центрі «Fraterna Domus», що поблизу Риму.

У реколекціях взяли участь п. Любов Тарасенко з Генуї, п. Світлана Прокопчук з Турину, п. Лідія Викович, п. Віра Біла та п. Oксана Бойко з Риму, п. Галина Ремез з Казерти та пані Наталя Гелетiй-Лука, яка прибула з Дрездену (Німеччина).

У перший день реколекцій науку мала с. Євсевія Мудранинець, СНДМ. Вона розпочала зустріч, запропонувавши всім учасницям представитися та розповісти про своє покликання стати дружиною священика. Роздумували над питаннями: «Що означає бути дружиною священика? Яку роль вони виконують у Церкві? Як можна допомогти своєму чоловікові сповняти його нелегке священиче служіння?». Наступного дня учасниці застановлялися над вірою в людському житті, аналізуючи частини Святого Письма, роздумували над вірою та випробуваннями Авраама.

В середу, другого дня, реколекційні науки провів о. Роберт Лисейко, ЧСВВ. Темою його викладу було поняття конфлікту. Отець давав корисні практичні поради для дружин священиків як поводитися в тій чи іншій конфліктній ситуації, які не зрідка виникають при парафіях.

Третього дня на реколекції прибув владика Діонісій. Зранку Архієрей очолив Божественну Літургію, а опісля мав науку на тему «Цілісність християнського життя». Владика зосередив увагу учасниць на важливому значенні Євхаристії, що є кульмінацією життя християнина. Дружини священиків особливо були вдячні Владиці за духовну підтримку, яку відчували не тільки в днях реколекцій, але і протягом всього року. Вкінці реколекцій, Владика благословив усіх учасниць, котрі заохочені духовними науками, повернулися до домівок, щоб ще більше і краще працювати на славу Божу та добро Церкви.

Наступного року, з ініціативи п. Наталії, така зустріч планує відбутися у реколекційному центрі поблизу Дрездену. А в 2019 році, з Божою допомогою, їмостей зустрічатиме Казерта.