Благодійна "РОЗКОЛЯДА" у парафії святих Кирила і Методія у Крихівцях
  • Втр, 12/02/2019 - 14:20

10 лютого парафія Святих Кирила і Методія, що знаходиться під опікою Згромадження Воплоченого Слова, гучно і весело святкувала "прощання" з різдвяно-богоявлінськими святами. Своєрідною традицією численних парафій стають так звані "РОЗКОЛЯДИ", спільні заходи, де зібрані люди моляться, колядують і святкують. Храм був переповнений парафіянами та гостями.

Цьогорічна Розколяда мала "благодійний" характер, оскільки окрім слухання колядок всі присутні могли взяти участь у благодійних акціях по збору коштів на будівництво християнського дитячого садочку "Ковчег". Багато людей виявили бажання взяти участь у цьому заході.

На наше запрошення радо відкликнулися наші друзі артисти: це Галина Баранкевич, Оксана Романюк, Світлана Весна, Дует "Гардамани" (Михайло і Маряна), сімя Савка зі своєю групою "Savka-band", Микола Сисак, Микола Савчук, Михайло Качуляк, Богдан Кучер та наші "стартімки" - викладачі та учні продюсерського центру "Star Team" з Іриною Батюк. Своїм благословенням відкрив захід сам Митрополит Володимир Війтишин, який своєю присутністю потішив усіх учасників заходу. Мер міста Івано-Франківська також взяв участь у Розколяді, привітав усіх присутніх і пообіцяв допомагати у справі будівництва дитячого садочку.

Друга частини "Розколяди" відбувалася на подвір’ї храму: там всіх веселили Троїсті Музики і всі присутні могли взяти участь у різноманітних акціях: можна було придбати гарячу вечерю – їжу (чанахи, варені в казані на дровах, ковбаски печені) та глінтвейн і насолоджуватися спілкуванням з друзями; саму їжу і продукти для її приготування пожертвували наші доброчинці; можна було придбати акційні товари «ПКМ» - «Кава твоєї парафії, «Чайна історія Твоєї парафії», «Шарф ПКМ», фірмова ручка, церковний календар та багато різної літератури; спеціально до свята Стрітення наші парафіяни приготували та прикрашали стрітенські свічки, щоб освячувати в день Стрітення – 15 лютого; такими різноманітними акціями в цей день ми зібрали 36230 гривень для будівнцитва нашого дитячого садочку. Кошторис будівництва великий, будматеріали і оренда техніки дуже дорогі, тому ми стараємося різноманітними способами знайти кошти для цієї благородної справи, яку розпочала і продовжує наша парафіяльна спільнота.

Я вдячний всім, хто допомагає готувати такі заходи, хто допомагає і підтримує, хто особисто бере участь і у збиранні коштів і у самому будівництві.

о. Йосафат Бойко, ВС
Настоятель