Блаженніший Любомир Гузар в Дарницькому районі Києва взяв участь у заході «Миколаєм може бути Кожен»
  • Суб, 24/12/2016 - 11:04

22 грудня 2016 року Блаженніший Любомир Гузар в Палаці культури «Дарниця» зустрівся з громадою Дарницького району міста Києва, та взяв участь в заході «Миколаєм може бути Кожен».

Зазначимо, що організаторами даного заходу виступили парафія Святих Бориса і Гліба УГКЦ, та Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація. Окрім організаторів учасниками святкування стали, понад 400 дітей, їхні батьки, та різні творчі колективи.

Розпочали захід зі слова Блаженнішого Любомира про Святого Миколая. Розповідаючи про історію цього свята Його Блаженство звернув увагу на те, що святкування Миколая має відбуватись кожного дня, адже за Його словами, коли творимо добрі вчинки тоді ми уподібнюємось до цього Святого Миколая. Відтак Архиєпископ-емерит пригадав усім присутнім історію з життя Святого Миколая, та звернув увагу на кілька Його рис. Зокрема Він зауважив: «Миколаєві була притаманна риса шукати, що можна зробити доброго. Він так і робив, дивився та шукав кому може допомогти й тайкома робив добро… Цього Святий Миколай не перестає робити і сьогодні!», – наголосив Блаженніший Любомир.

Після Його виступу діти мали нагоду особисто звернутися з запитаннями до Морального авторитета України. Пізніше о. Андрій Боднарук, адміністратор парафії Бориса і Гліба подякував Архиєпископу-емериту за Його слово та попросив благословення для всіх присутніх дітей та на продовження заходу.

Опісля зі словом виступив керівник Дарницького району Лозовий Василь Борисович, який висловив слова вдячності за присутність, та благословення Його Блаженства: «Жителі Дарницького району міста Києва давно чекали такого дійства. Ми з радістю слухали Вашого слова, за яке Вам щиро дякуємо. Бажаємо Вам здоров’я, сил та наснаги в подальшому Вашому служінні», – наголосив Він.

Опісля у програмі відбулися виступи; Українського Товариства Студентів-Католиків «Обнова», які презентували виставу «Помічники Миколая», семінаристів Київської Трьохсвятительської духовної семінарії зі сценкою «Миколай серед нас», а також ансамблю «Берегинька», та Патріаршого Хору Собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві.

На завершення заходу усі діти помолились молитву за заступництвом Святого Миколая, та отримали іконки і приготовлені подарунки.

Завершуючи захід о. Андрій подякував усім хто підтримав захід: «Особливо дякуємо учасникам, які погодились виступити, а також усім дарничанам, які сьогодні до нас завітали: «Про Святого Миколая знаємо чимало різних історій та легенд. Завжди Його чекаємо, а особливо в ніч з 18 на 19 грудня, але правда така, що це свято повинне завжди тривати! Адже Миколаєм може бути кожен!», – сказав він.