Блаженніший Святослав благословив введення в уряд національної управи Лицарів Колумба в Україні
  • Пон, 28/10/2019 - 09:23

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового благословив новообрану управу Лицарів Колумба в Україні та іменував владику Михайла Бубнія, Екзарха Одеського, капеланом Національної ради Лицарів Колумба в Україні. Помічником владики Михайла Бубнія призначено отця Володимира Мальчина.

Відзначимо, що церемонія введення в уряд національної управи Лицарів Колумба в Україні відбулася вперше.

«Сьогодні в нашому соборі ми хочемо особливо вшанувати, представити як взірець школи любові особливе братство – братство «Лицарів Колумба». Це братство відновлює старовинні лицарські традиції, які наш народ плекав з первісних часів Київської держави», – відзначив Глава Церкви.

Бути лицарем, сказав Предстоятель, не означає просто отримати якийсь додатковий аксесуар до свого костюма. Бути лицарем – означає свідомо і добровільно, мужньо взяти на себе відповідальність любити. «Так, щоб любити, треба мати мужність. Хто любить, завжди наражається на небезпеку. Завжди стає вразливим на того, хто не сприйме твою любов. Лицарство – це мужній спосіб бути християнином у сучасному світі. Це є мужній спосіб діяльно жити: прийняти таїнство хрещення, миропомазання, усі ті джерела божественної любові, які спливають на християнина Христової Церкви сьогодні», – додав архиєрей.

За словами Глави Церкви, уже другий рік поспіль на світовому рівні саме українські лицарі визнані як ті, що найбільш динамічно по-справжньому ростуть і розвиваються.

Предстоятель зауважив, якщо потрібно доручити комусь важливу справу, то він завжди шукає когось зі спільноти Лицарів Колумба.

Департамент інформації УГКЦ

 

***Лицарі Колумба – це найбільша у світі католицька братерська організація, яка налічує понад 1,8 млн членів. Її заснував у США преподобний отець Майкл Дж. МакГівні 1882 року.

Світлої пам’яті Блаженніший Любомир Гузар у серпні 2005 року під час 123-ї Верховної конвенції Лицарів Колумба, що проходила в Чикаго (США), запросив лицарів розпочати діяльність в Україні.

Перша рада Лицарів Колумба в УГКЦ була створена з нашого благословення 20 вересня 2013 року при Патріаршому соборі Воскресіння Христового і названа на честь св. Володимира Великого.

Від початку заснування в Україні Лицарі Колумба стрімко розвинулися та активно долучаються до багатьох акцій і важливих суспільних та церковних благодійних проектів. Було створено Національну раду Лицарів Колумба в Україні та понад 25 локальних рад у різних містах України. Це стало результатом плідної праці українських лицарів.

10-12 травня 2019 року в м. Івано-Франківську відбулася перша Національна конвенція Лицарів Колумба в Україні, де вперше було обрано провід Національної ради та визначено шляхи подальшого розвитку.