Блаженніший Святослав освятить новозбудований храм у Южноукраїнську
  • Пон, 18/06/2018 - 12:08

24 червня 2018 року, на свято Всіх Святих Українського Народу, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні з владикою Михаїлом (Бубнієм), Екзархом Одеським та адміністратором Кримським УГКЦ, у м. Южноукраїнську освятить новозбудований храм. Архиєрейська Божественна Літургія з Чином освячення храму розпочнеться о 09:15.

Урочистості з нагоди освячення храму Всіх Святих Українського Народу розпочнуться о 09:00 із зустрічі  Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава. Після неї відбудеться Чин освячення новозбудованого храму та Архиєрейська Божественна Літургія.

Всіх вірян, жителів міста Южноукраїнська та гостей міста запрошуємо на зустріч із Блаженнішим Святославом й на урочисте освячення храму, за адресою: м. Южноукраїнськ, Набережна Енергетиків, 22.

Довідка:

На прохання вірних УГКЦ, які проживають у м. Южноукраїнську Миколаївської області, була зареєстрована релігійна громада (парафія) УГКЦ 28 жовтня 2005 року. 

В м. Южноукраїнську з 6 січня 2007 року  розпочинає своє служіння перший священик о. Ігор Ворона. Перша Божественна Літургія була відслужена 08.01.2007 р. на квартирі парафіян п. Мирослава і  п. Ірини Янушів.

Восени цього ж року, управлінням Одесько-Кримського екзархату було куплено трикімнатну квартиру для проживання священика на парафії, де одну кімнату було пристосовано під каплицю для богослужіння.

В процесі зустрічей з адміністрацією міста знаходяться розуміння міської влади, внаслідок чого громада УГКЦ м. Южноукраїнська отримує земельну ділянку під будівництво храму (розмір ділянки - 0,2768га). У червні 2008 року, владикою Василем (Івасюком), Екзархом Одесько-Кримського екзархату, було освячено ділянку під храм і вже в грудні цього ж року розпочато будівництво храму.

2 травня 2009 року було закладено й освячено наріжний камінь (гранітну плиту) храму «Всіх Святих Українського Народу».

Цього ж року богослужіння починають проводитись у підвальному приміщенні храму, де на майбутнє заплановано катехитичний центр для соціального і катехитичного служіння.

Крім богослужіння при парафії діє катехизація дітей і дорослих, військових, відвідування хворих у лікарні підготовляється дорослих до Святої Тайни Хрещення, до Святої Тайни Покаяння та до Святої Тайни Подружжя, подаються вірним поради та провадяться духовні розмови.

З 2009 р., розпочато при парафії видавництво українського греко-католицького часопису «Добрий Пастир»: головний редактор о. Ігор Ворона.

2014 р. призначено нового екзарха Одеського та Адміністратора Кримського екзархату владику Михаїла (Бубнія), який цього ж року з пасторальною візитацією відвідав м. Южноукраїнськ.

17 липня 2016 року в м. Южноукраїнську, Миколаївської обл., відбулося започаткування місійного служіння сестер Згромадження Св. Йосифа.

З 19 по 26 листопада 2017 року, з благословення владики Михаїла (Бубнія), у парафії Всіх Святих Українського Народу  відбулася Свята Місія, яку проводили отці-редемптористи: о.Василь Ліниця і о. Петро Ковальчук та сестри-редемптористки: с. Тереза Водяна і с. Ірина Горланова.

Сьогодні будівництво майже завершене, а храм Всіх Святих Українського народу об’єднує чималу кількість людей і це число постійно зростає.

Прес-служба парафії
Всіх Святих Українського народу