Блаженніший Святослав передав дві карети швидкої допомоги госпіталю ЗСУ в Ірпені
  • Срд, 08/06/2022 - 16:20

У вівторок, 7 червня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав передав дві карети швидкої допомоги Ірпінському військовому госпіталю Збройних сил України.

Автомобілі, які придбали французька організація L’Œuvre d’Orient та українці з іспанських міст Марбелья, Сан Педро і Естепона, Глава Церкви передав начальнику госпіталю Кіху Андрію Юрійовичу.

Обидві машини швидкої допомоги, завдяки вже згаданим жертводавцям з Франції та Іспанії, а також Хорватії, були вщент заповнені гуманітарною допомогою – ліками, продуктами харчування і засобами гігієни. Крім того, військовим передали освячені вервиці.

«Дякуємо всім, хто працював над тим, що ці автомобілі були передані для потреб Ірпінського госпіталю. Наші "ластівки" нарешті вдома – там, де вони і мають бути. На цьому не зупиняємося, працюємо далі», – каже о. Віталій Воєца, військово-медичний капелан УГКЦ, який особисто транспортував один з автомобілів до Ірпеня.

Другий автомобіль з півдня Іспанії через Львів до Києва транспортував Богдан Дубчак.

Координацією процесу передачі автомобілів госпіталю ЗСУ в Ірпені та логістикою займалися: о. Любомир Яворський, о. Володимир Мальчин, а також Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, зокрема її голова с. Севастіяна Карвацька та Мирослава Полець, та інші.