Блаженніший Святослав посадив іменне дерево на дубовій алеї в Моринцях
  • Чтв, 24/04/2014 - 10:25

На Черкащині, у селі Моринцях, малій батьківщині Тараса Шевченка, 22 квітня 2014 року урочисто відновили дубову алею, висадивши 20 молодих дерев.

Під час відновлення алеї Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відслужив Молебень і посадив іменне дерево. Зростатиме також іменний дуб Архиєпископа-емерита Блаженнішого Любомира (Гузара).

У своєму привітальному слові Предстоятель Церкви зазначив, що в Моринцях треба дуже уважно слухати звуки. «Малий Шевченко, мабуть, наслухався багато таємних розмов… Гадаю, Шевченкова алея говорить про волю, говорить про воскресіння України, надихає всіх нас оптимізмом, що Україна теж воскресає і що Україна є і буде», – сказав Блаженніший Святослав.

Архиєрей підкреслив, що традицію висаджувати дерева на цій алею варто підтримувати. «Європа починається з посадженого дерева», – вважає Глава Церкви.

Блаженніший Святослав подякував громадській ініціативі Університету банківської справи. «Нехай ці дерева, які ми посадили, стануть столітніми дубами, які про волю в Моринцях з людьми і Богом будуть розмовляти», – побажав Верховний Архиєпископ.

Дубова алея в Моринцях висаджена півстоліття тому, проте довгий час була в занедбаному стані. І завдяки громадській ініціативі Університету банківської справи Національного банку України вісім місяців тому почали впорядковувати алею. З’явилася огорожа, лавки, вистелено доріжки, а також відтепер у вільному доступі буде буккросингова шафа, книги для якої пожертвувало чимало відомих українських письменників.

Департамент інформації УГКЦ