Блаженніший Святослав привітав Федерацію скаутів і скауток Європи з проведенням Федеральної ради в Україні
  • Суб, 05/10/2019 - 18:10

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав привітав президента католицьких скаутів Європи в Україні, пана Володимира Іванова та всю Федерацію скауток і скаутів Європи з проведенням 5-6 жовтня 2019 року Федеральної ради в України.

Федеральна рада є найвищим органом управління Федерацією і матиме на меті закріплення та поширення скаутського руху на теренах України та Східної Європи загалом.

Ця подія відбуватиметься в Україні вперше, і в ній візьме участь Федеральне бюро, а також представники всіх скаутських асоціацій світу: крайові, президенти, національні секретарі та національні капелани.

Глава Церкви подякував католицьким скаутам Європи за запрошення взяти участь у Федеральній раді і висловив жаль, що не може бути фізично присутнім.

«Щиро вітаю на нашій українській землі всіх гостей: крайових президентів, національних секретарів і капеланів, які прибули для участі в цьому поважному зібранні. Бажаю вам, щоб час, який ви проведете в Україні, був для вас плідним на добрі зустрічі, нові знайомства, потрібні рішення, які сприятимуть розвитку католицького скаутства», – побажав Предстоятель у листі.

Блаженніший відзначив, що ми втішаємося більше ніж двадцятирічним існуванням католицького скаутства Європи в Україні, яке принесло добрі плоди. Цей європейський рух прижився в нашій країні і його добре сприймають молоді люди.

«Старайтесь залишити цей світ трохи кращим, ніж ви його застали», – пригадав Глава Церкви ці прості, а воднораз глибокі слова, які залишив у спадок Роберт Бейден-Пауелл, засновник скаутського руху, і які ніколи не втрачають актуальності. Лише такі люди, які запалені бажанням творити добро, здатні змінити цей світ на краще.

«Тішуся вашою присутністю і складаю Богові подяку за вашу вірність скаутській присязі. На мою думку, важливо нагадати вам про специфічне завдання, яке до методики скаутського виховання додав праведний отець Жак Севан, – працювати з Церквою та в Церкві для поширення Божого Царства», – наголосив Предстоятель.

«Маючи перед очима приклад своїх попередників, не бійтеся ставити перед собою високі цілі. Не лякайтеся викликів - пам’ятайте, що з вами є Господь наш Ісус Христос, якому ви дали слово присяги. «Великого бажайте!» – закликав наш ісповідник віри і слуга Божий патріарх Йосиф Сліпий, показавши на особистому прикладі, що людина, яка вірна християнським цінностям, здатна витримати надлюдські страждання і вийти переможцем у важких випробуваннях», – побажав Блаженніший Святослав скаутам.