Блаженніший Святослав розділив просфору із багатодітними родинами
  • Пон, 07/01/2019 - 11:23

6 січня 2019 року, у Навечір’я Різдва Христового, Блаженніший Святослав під час Святвечора розділив просфору із багатодітними родинами.

Разом із Блаженнішим Святославом у вечері взяли участь: президент «Карітасу України» Андрій Васькович, директор «Карітас-Київ» о. Роман Сиротич, голова Комісії родини Київської архиєпархії о. Ігор Гріщенко та священики Патріаршого Собору. Загальна кількість присутніх людей на вечері була понад сто сорок осіб, з яких більше ніж половина – діти. Вечеря була організована спільно БФ «Карітас-Київ» та Комісією родини Київської архиєпархії УГКЦ.

Як повідомив о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії, Свята вечеря розпочалася зі спільної молитви та привітального слова Блаженнішого Святослава, Який висловив велику радість, що у навечір’я Різдва має можливість бути разом із тими сім’ями, які відкриті на дар життя і сміливо приймають відповідальність за народження і виховання дітей.

«Цього року я хотів вперше заколядувати із тими батьками і матерями, які не лякаються «тягарів» бітьківства і материнства і щедро від Бога приймають дар нового людського життя. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій проголосила 2019 рік – Роком сім’ї, тому ми дуже раді, що саме із багатодітними сім’ями розпочинаємо цей рік» – сказав Блаженніший Святослав.

Після цього Глава УГКЦ розділив з присутніми різдвяну просфору, підійшовши до кожного з благословенням та побажанням радісних свят.

«Усі приступили до споживання традиційних для українського святвечірнього столу страв – куті, вареників, борщу і капусти, риби та голубців, грибних страв. Панувала тепла родинна атмосфера», -йдеться у повідомленні Карітасу.

Частина родин представила свої творчі номери – колядки та віншівки, з використанням музичних інструментів. Усі колядували, бажаючи один одному радості й любові, а що найважливіше, миру, який так потрібен сьогодні всім.

Особливо звеличили Святвечір хористи Патріаршого собору та вертеп, який представила спілбнота «Подружні зустрічі». Усі прославляли новонародженого своїми колядками.

На завершення Блаженніший Святослав кожній родині особисто вручив Святе Письмо та подарунки. Люди дякували за увагу і теплу атмосферу.

«Серед присутніх сімей – дуже різні люди. В когось четверо дітей, в когось 7-8, а у декого і десять; у декого навіть і всиновлені діти. У кожного з них своя історія життя і то часто не найлегша, не найпростіша. Але найважливіше що їх всіх об’єднує – це любов до Бога та відкритість, відповідальність за народження та виховання дітей. Цією Святою вечерею саме з багатодітними сім’ями, ми хочемо наголосити на важливості сім’ї, родини, вихованню та народженню, бо саме сім’я є ключовою ланкою нашого суспільства та його розвитку. Саме з сім’ї розпочинається моральність, відповідальність, готовність працювати, допомагати іншим», – говорить о. Роман Сиротич, синкел соціального служіння Київської архиєпархії УГКЦ.

«Хочемо висловити щиру подяку всім людям доброї волі, які посприяли тому, щоб ця Свята вечеря відбулася. Дякуємо працівникам та волонтерам і Карітасу, і Комісії родини Київської архиєпархії, дякуємо Лицарям Колумба, руху “Подружні зустрічі”, хору Патріаршого собору і всім, хто допоміг організувати цей Святий вечір», – наголошують організатори.

Прес-служба БФ Карітас-Київ