Блаженніший Святослав: розпочинається нова ера в історії Католицької Церкви в Україні
  • Срд, 21/06/2017 - 16:03

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, який сьогодні брав участь у єпископській хіротонії владики Едварда Кави, сказав у коментарі CREDO, що розпочалася нова сторінка в історії Католицької Церкви України.

«Я хочу підкреслити, що маємо таке відчуття — ми всі: владики, священики і вірні латинського та візантійського обряду — що починається нова сторінка в історії Католицької Церкви в Україні, а зокрема й нова історія стосунків між нашими двома спільнотами в Україні. Я назвав цю еру одним-єдиним словом: «Любов». Бо це та братня любов, якою ми можемо дати свідчення Христового Євангелія в Україні. І саме це є великий знак любові Божої до України».

Нагадаємо, сьогодні у Львові рукоположили наймолодшого католицького єпископа у світі Едварда Каву, якого Папа призначив єпископом-помічником Львівської архидієцезії РКЦ.

У своєму привітальному слові новому владиці Верховний архиєпископ Києво-Галицький Святослав Шевчук сказав, що протягом року теж був наймолодшим єпископом Католицької Церкви. «Це непросто, — сказав Блаженніший Святослав, але ми будемо разом із вами, будемо підтримувати вас молитвою».

Глава УГКЦ переконаний, що номінація і хіротонія Едварда Кави показала Божу любов до Церкви та України: «Дорогий наш брате Едварде, сьогодні всі ми стали свідками великого таїнства Божої любові. Бог показав, як Він любить кожного з нас, свою Церкву, як він любить Україну… Ти є улюбленцем Божим. Бог показує наскільки він любить тебе», — сказав Блаженніший і закликав співбрата в єпископстві, щоби ця свідомість Божої любові підтримувала його протягом служіння.

«Сьогодні любленою відчуває себе вся Католицька Церква в Україні. Ця подія у Львові і подія, що відбудеться в Києві в суботу (хіротонія Віталія Кривицького, — ред.), дає нам відчуття, що починається нова сторінка Католицької Церкви в Україні, яка буде позначена любов’ю: не тільки Бога до нас, а братньою любов’ю між нами, тими двома легенями Церкви. Приймаємо вас до нашої спільноти з любов’ю», — сказав Глава Української Греко-Католицької Церкви нововисвяченому єпископу-помічнику Львівської архидієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні.