Блаженніший Святослав розповів про свою мрію
  • Пон, 03/08/2020 - 08:52

Блаженніший Святослав розповів, про яку Українську Греко-Католицьку Церкву він мріє, як її Отець і Глава. «Я мрію про Церкву-матір. Це слово "мама", "матір" є глибоко зрозуміле душі українського народу. Тому його використовую, щоб окреслити свою мрію», – сказав Предстоятель УГКЦ.

«Богу дякувати, ми є тим народом, який дуже тепло відчуває постать матері у своєму житті, і Церква-мати – це та Церква, яка всебічно огортає своїх дітей, їх зігріває, про них дбає, їх захищає», – додав Блаженніший Святослав.

Церква-матір – це та Церква, яка завжди пригортає своїх дітей, супроводжує їх там, де вони є.

«Ми розуміємо, що мама – це найдорожча людина в житті кожного з нас. Так мало б бути. Зраненою є та людина, яка вповні не знає, що означає слово "мама"», – вважає він.

На думку Глави УГКЦ, у певний момент ми розуміємо, що без мами не можемо жити. Бо любов мами необхідна для повноцінного розвитку дитини.

«Я б хотів, щоб усі українці, усі діти Української Греко-Католицької Церкви мали подібні почуття, подібне сприйняття своєї Церкви. Коли сьогодні діти Церкви зрозуміють, що без своєї Церкви вони не можуть жити, тоді, гадаю, моя мрія, як Глави цієї Церкви, здійснилася», – розповів Блаженніший Святослав.