Блаженніший Святослав Шевчук відвідав українських студентів у Римі
  • Втр, 19/11/2013 - 12:34

Сьогодні вранці Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук молився Божественну Літургію разом зі студентами українського Інституту святої Покрови в Римі. З ним співслужили: о. Луіс Касіан, ректор Інституту, духівники та священики-студенти з різних єпархій України, що навчаються в Римі.

«Розпочинаючи наші ювілейні святкування в Римі, я найперше хотів відвідати вас, бо ви – майбутнє нашої Церкви», - сказав у проповіді Глава УГКЦ, звертаючись до семінаристів з України. Коментуючи уривок з Євангелія від Луки, Блаженніший Святослав закликав майбутніх священиків «не боятися “погубити” своє життя заради служіння Богові і Його святій Церкві, бо лише тоді можна спасти своє життя». Він також привітав студентів із початком нового навчального року та побажав успіхів у навчанні. Додамо, що в Інституті святої Покрови в Римі проживають студенти з України, котрі навчаються в різних папських університетах на програмах ліценціату та докторату.

Блаженніший Святослав цими днями перебуває з візитом у Ватикані, щоб очолити святкування кількох ювілеїв, які УГКЦ вшановуватиме на загальноцерковному рівні: 80-річчя Голодомору в Україні, 50-річчя перенесення мощів св. Йосафата до собору Святого Петра в Римі та 50-річчя заснування Українського католицького університету. Поряд із цими подіями відбудеться вручення Відзнаки імені блаженного Омеляна Ковча та закриття Року віри в Католицькій Церкві.

Департамент інформації УГКЦ