Блаженніший Святослав та Блаженніший Любомир привітали Мальтійський орден у день їхнього покровителя
  • Нед, 03/07/2016 - 10:16

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 2 липня узяв участь у Богослужінні в костелі Святого Олександра, яку організував Мальтійський орден в Україні з нагоди Різдва святого Івана Хрестителя (за григоріанським календарем), покровителя Суверенного Мальтійського ордену.

На Літургію прибули представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, представники Католицької Церкви, волонтери, благодійники Мальтійської служби допомоги України та люди доброї волі.

У своєму слові Предстоятель УГКЦ подякував «за діло і місію милосердя, яку Мальтійський орден сповняє і буде сповняти в Україні». «Також сьогодні хочемо бути голосом подяки для самих членів цього Ордену, які відважно звіщають Боже обличчя як Бога милосердного в сьогоднішній Україні та служать тим, які є у великій потребі», – сказав Блаженніший Святослав.

На його думку, нинішні обставини життя України відкривають по-новому завдання, які Господь Бог ставить перед Мальтійським орденом.

Архиєпископ-емерит Блаженніший Любомир (Гузар), говорячи про місію кожної людини, відзначив, що ми можемо стати кимсь, а не чимсь, коли стараємося робити добро ближнім, примирювати людей між собою. «Коли ми, члени цього Мальтійського ордену, виконуємо такі завдання, то встановлюємо наше відношення до нашого Господа Ісуса Христа. Тоді ми стаємо кимсь важливим, потрібним...» – вважає духовний наставник українців.