Блаженніший Святослав у Австралії освятив каплицю Покрови Пресвятої Богородиці
  • Втр, 30/09/2014 - 10:54

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) сьогодні, 29 вересня, освятив каплицю Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в так званій Маріїній Долині (Marian Valley), що неподалік міста Брісбен.

Маріїна Долина заснована для почитання Пречистої Діви Марії. Тут різні конфесії, релігійні громади різних національностей мають свої каплиці Пречистої, до якої здійснюють паломництва.

Каплицю нашої Церкви в Маріїній Долині заснували парафіяни Покрови Пресвятої Богородиці в місті Брісбен.

«Це справді велика ласка і вдячність Господу Богу, – сказав Предстоятель до вірних, – яку ми повинні скласти сьогодні за те, що першу зустріч з вашою парафією я маю тут. У Євангелії ми чули, як Марія зустріла Єлизавету. І про таємничий поцілунок, який Діва Марія дала їй... Молячись тут ми відчували присутність Святого Духа, відчували дух єднання, дух щастя, дух миру. Пречиста Діва поцілувала нас своїм таємничим поцілунком».

Блаженніший Святослав пригадав, що саме на Покрову було створено Українську повстанську армію. «Діва Марія покриває сьогодні українське військо, яке воює і захищає свободу й незалежність нашої держави, наших хлопців, які щодня віддають свої життя за нашу рідну землю», – каже проповідник.

«Нехай Діва Марія тримає під своїм Покровом кожного з вас. Нехай тут будуть вислухані всі молитви, які ви будете приносити до неї. Нехай Вона заопікується всіма нами, бо нема сильнішого покрову, сильнішої заступниці, захисниці ніж вона. Нехай Пречиста всіх нас покриє своїм святим омофором», – побажав Глава УГКЦ.