Блаженніший Святослав у Великобританії відвідав громади УГКЦ у Стокпорті і Волвергамптоні
  • Срд, 25/10/2017 - 14:30

У понеділок, 23 жовтня 2017 року, Блаженніший Святослав завершив свій тур по українських католицьких парафіях у Великобританії візитом до українських спільнот Стокпорту і Волвергамптону.

Отець Євген Небесняк і п. Микола Матешко привітали Главу УГКЦ, якого супроводжував владика Гліб, духовенство української католицької єпархії Пресвятої родини і отці Пресвятого Серця з римо-католицької церкви св. Йосифа. Була присутня також радник Лінда Голт, Міський голова Стокпорту.

У своїй проповіді під час Божетсвенної Літургії Блаженніший Святослав говорив про християнську солідарність, гостинність і братню любов, виявлену між українськими католиками в Стокпорті і римо-католицькою парафією св. Йосифа, яка майже 17 років тому відкрила свої двері для українців. 

Після обіду Його Блаженство відслужив Молебен до Матері Божої в церкві Святих Володимира і Ольги. Парафіяни і вірні з сусідніх сіл і міст зібрались разом з парафіяльним священиком д-ром Олександром Лісовським привітати і прийняти Главу Української Греко-Католицької Церкви у своїй парафії. Був присутній також Еліас Матту, Міський голова Волвергамптону. Це була історична подія для спільноти, так як від посвячення храму, який був збудований з нагоди Тисячоліття Хрещення України – вперше Глава Церкви відвідав Волвергамптон.

У промові під час прийняття в Стокпортівському українському центрі і під час бенкету в його честь у Волвергамптонському українському культурному центрі Блаженніший Святослав говорив про важливість зберігати віру і культуру в серці українського життя у Великобританії. Роблячи це, Церква не лише виживе, але також розквітатиме так як її багатсво і сила є в середині її вірних.