Блаженніший Святослав узяв участь у святкуванні 25-річчя Українського біблійного товариства
  • Суб, 25/06/2016 - 12:01

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 23 червня узяв участь у святкуванні 25 років від дня заснування Українського біблійного товариства.

У своєму слові Предстоятель пригадав, що 22 червня 1991 року УГКЦ була однією з чотирьох конфесій, яка заснувала товариство і стояла у його витоків.

Глава УГКЦ привітав Українське біблійне товариство, його президента, віце-президента, усіх працівників та членів товариства з цим ювілеєм, який є дуже знаковий для України.

Предстоятель також пригадав, що цими днями ми святкуємо Зіслання Святого Духа. У зв’язку з цим святом Блаженніший Святослав склав слова побажання Біблійному товариству, яке пов'язане з його трьома найважливішими завданнями: переклад Святого Письма, друк Святого Письма і поширення Святого Письма.

Перекладачам Архієрей побажав благодаті Духа Святого. «І моє прохання є перш за все молитвою до Духа Святого, щоб він надихнув перекладачів, аби вони відкрили своє серце і розум на глибоке розуміння Священного Писання. Тому що Божественним автором Святого Письма є Дух Святий. І для того, щоб правильно зрозуміти, а відтак вірно перекласти Боже Слово на українську мова, треба в собі мати того самого Духа, яким написані ці сторінки, аби в день П’ятидесятниці і наш народ міг сказати, що він діянням Духа чує проповідування дивних Божих діл у своїй рідній мові», – сказав Предстоятель УГКЦ.

Говорячи про завдання друку Святого Письма, Глава Церкви побажав Біблійному товариству, щоби ніколи не забракло доброчинців, які підтримують друк Святого Письма, зокрема в Україні. «Щоб цей друк ніколи не припинявся», – наголосив Блаженніший Святослав.

За свої 25 років діяльності Українське біблійне товариство поширило 10 мільйонів Біблій. «Але на моє переконання ще є велика спрага в українському народі за Божим Словом», – зауважив духовний лідер греко-католиків.

Щодо поширення Святого Письма, Блаженніший Святослав звернувся до членів Біблійного товариства, зокрема до всіх християн різних конфесій, аби разом з Біблійним товариством поширювали Святе Письмо, оскільки це завдання не можна покласти лише на плечі Товариства. «Поширювати Святе Письмо, зробити його доступним кожній християнській родині – це є завдання душпастирів і всіх християнських конфесій», – вважає Предстоятель.

Архиєрей зауважив, що у нашій Церкві розвивається окремий вид душпастирства, який називається біблійним апостолятом. «І це з нашого боку є намагання допомогти людям не лише мати Святе Письмо, а й допомогти їм його читати, ним молитися, щоби Святе Письмо було духовним кормом для наших вірних», – сказав він.

Глава УГКЦ також підкреслив, що Святе Письмо є тим єдиним фундаментом, до якого відгукуються усі християни України. «Ми сьогодні часто шукаємо те, що нас єднає. Нас усіх: католиків, православних, протестантів єднає Святе Письмо. Бо це є джерело нашої віри. Співпрацюючи в поширенні Святого Письма разом з Українським біблійним товариством, ми разом будували єдність у нашому українському народі і шукали порозуміння між Церквами і конфесіями у нашій країні», – завершив Блаженніший Святослав.