БЛАЖЕННІШИЙ СВЯТОСЛАВ ВІДДАВ ПІД ПОКРОВ БОГОРОДИЦІ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД
  • Нед, 02/02/2014 - 21:46

В неділю, 02 лютого, Згромадження Салезіян святкувало пам’ять свого святого засновника – Преп. Івана Боско. Кульмінацією святкування стала урочиста Свята Літургія, яку очолив Глава і Отець нашої Церкви Блаженніший Святослав у головному храмі української провінції Салезіян – церкві Покрову Пресвятої Богородиці на Личакові у Львові, – де посвятив весь український народ під Покров Пресвятої Богородиці.

У своїй проповіді Предстоятель прокоментував євангельський уривок з Неділі про Закхея, зупинився на постаті св. Івана Боско, його місії у Церкві та важливості його особи для суспільства. Блаженніший зазначив, що на прикладі Святого молоді «ми вкотре пересвідчуємось, що Церква є завжди з людьми», особливо тими, які найбільше потребують захисту і допомоги.

Під час Патріаршої Божественної Літургії відбулася значуща подія, яка буде мати вічне значення для нашого українського народу. Після виголошеної проповіді Блаженніший Святослав звернувся до вірян наступними словами: «Саме у цьому храмі хочу, щоби сьогодні відбулося те, про що мене прохали тисячі вірних, особливо в останні місяці. Сотні і сотні віруючих людей просили мене, щоби я посвятив Україну і український нарід Пресвятій Богородиці, віддаючи його під Її святий Покров. І ось зараз ми здійснимо цей акт посвяти у цьому її храмі Покрову!» Глава і Отець Церкви звернувся молитвою до Пресвятої Богородиці, посвячуючи їй український народ і всю Україну.

Наприкінці Літургії Патріарх Святослав ще раз звернув увагу на виклик буремних часів, які всі ми переживаємо, і підкреслив значення звернення Синоду українських Єпископів УГКЦ. Предстоятель в особливий спосіб просив виконувати приписи Синоду щодо постійної молитви і строгого посту, який по черзі на протязі тижня будуть здійснювати церкви митрополій, єпархій і екзархатів УГКЦ.

Під час Патріаршої Літургії семеро молодих жінок і юнаків посвятили Богові своє життя і, склавши священну обіцянку, увійшли до так званого «третього чину» салезіян – Салезіян-співпрацівників, щоби, не полишаючи звичайного життя і своїх родин, всі свої сили віддавати у боротьбі за Божу правду, просвічення і виховання української молоді, ствердженню Божого Царства в своїй рідній Україні.

Після братньої трапези Блаженніший Святослав мав коротку зустріч із Провінційною радою Салезіян і обговорив деякі питання розвитку згромадження в України та його місії.

Прес-служба Провінції Салезіян УГКЦ