Блаженніший Святослав відвідає Австрію
  • Срд, 09/11/2016 - 14:49

У п'ятницю, 11 листопада 2016 року, до Відня зі своїм першим трьохденним душпастирським візитом завітає Глава Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Святослав. Предстоятель УГКЦ матиме кілька офіційних зустрічей з австрійськими представниками влади та духовенством, поспілкується з українськими вірними і душпастирями УГКЦ в Австрії.

З нагоди святкування 100-річчя перенесення мощів св. Йосафата Кунцевича до храму св. Варвари свій душпастирський візит до Відня здійснить Глава Української Греко-Католицької  Церкви, Блаженніший Святослав.

У програмі першого дня візиту Глави УГКЦ – офіційна зустріч з політичним директором Міністерства закордонних справ Австрії Александром Маршіком та директором наукового співробітництва доктором Маркусом Бергманом. У п'ятницю Блаженніший Святослав зустрінеться з Апостольським Нунцієм в Австрії Архиєпископом Петером Цурбріггеном, дипломатом Святого Престолу.

У суботу, Глава УГКЦ матиме приватну розмову з Кардиналом Крістофом Шенборном, архиєпископом Відня і примасом Австрії, Ординарієм для католиків візантійського обряду в Австрії. Також у цей день Блаженніший Святослав зустрінеться з душпастирями УГКЦ в Австрії, українською молоддю, дітьми та представниками українських громадських організацій, що діють на території Австрії. Після офіційних зустрічей Предстоятель УКГЦ візьме участь в Урочистій академії з нагоди відзначення 100-річчя перенесення мощів св. Йосафата Кунцевича з Бяла Подляска (сьогодні Польща) до Відня. Святкування завершаться Архиєрейською Божественною Літургією в соборі св. Стефана та перенесенням ікони св. Йосафата Кунцевича до храму св. Варвари.

У неділю, Блаженніший  Святослав разом з духовенством відслужить Божественну Літургію в храмі св. Варвари та зустрінеться з членами парафіяльних рад УКГЦ в Австрії. Наприкінці свого першого офіційного візиту до Відня Предстоятель греко-католиків України відвідає Інтернаціональний Богословський інститут в Трумау, де Блаженніший зустрінеться зі студентами та викладачами інституту.