Блаженніший Святослав: візит Папи до Литви – це символ і послання
  • Втр, 25/09/2018 - 10:28

Символом та посланням назвав візит Папи до Литви Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук

В інтерв’ю для KAI – польського Католицького Інформаційного Агентства, другого за обсягом в Європі та першого на теренах Центрально-Східної Європи – Блаженніший Святослав, що разом з групою священиків та вірних УГКЦ бере участь в Апостольській подорожі Папи Франциска до країн Балтії, ствердив, що цей візит має велике значення для всього регіону колишнього Радянського Союзу. «Візит Папи на землі, так рясно зрошені кров’ю мучеників, – сказав він, – є дуже важливим не тільки для християн в Європі, але й в усьому світі».

«Я приїхав як делегат Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, – додав він, – адже Вільнюс є давньою столицею моїх попередників, київських єпископів, які проживали тут у часи, коли були вигнані з Києва. До вільнюського монастиря оо. Василіян вступив святий Йосафат. Саме тут він проповідував про єдність Церкви».

В інтерв’ю для KAI Верховний Архиєпископ Києво-Галицький підкреслив, що Святіший Отець «приїхав до Литви не тільки як Глава Церкви, але також і як символ єдності християн. Знаємо, наскільки Схід і Захід сьогодні потребують єдності,, не лише національної, не тільки політичної, не тільки економічної, але, насамперед, єдності духовної. Я переконаний, – сказав Глава УГКЦ, – що присутність Папи тут, у Литві, є символом і посланням для католиків обидвох обрядів: римського та візантійського, але також і для інших віровизнань: до братів православних і протестантів, адже ми разом повинні свідчити Христа, щоб бути вірогідними  християнами в суспільстві, яке підлягає секуляризації».