Блаженніший Святослав вручив президенту Світового єврейського конгресу відзнаку імені Шептицького
  • Втр, 07/05/2019 - 13:20

5-7 травня 2019 року “Єврейська конфедерація України” проводить Київський єврейський форум — міжнародну подію високого рівня, у рамках якої Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав нагородив відзнакою імені митрополита Андрея Шептицького президента Світового єврейського конгресу Рональда Лаудера.

Нагорода, яку спільно присуджують “Єврейська конфедерація України” і “Українсько-єврейська зустріч” (UJE), стала визнанням зусиль Рональда Лаудера щодо підтримки єврейської громади України та сприяння українсько-єврейській співпраці.

“У світі, в якому все змінюється й немає нічого стабільного, сучасна людина шукає точку опори, тобто чогось, що не змінюється та є вічним. Часто ми кажемо, що це певні цінності, повага до людини, до людського життя й гідності, незалежно від її національного, етнічного, релігійного походження і приналежності. Тому так важливо мати осіб, людей, які є носіями тих цінностей. Такою особою був мій попередник — праведний митрополит Андрей Шептицький. Важливо, щоб ми й тепер бачили те, що є люди, які є носіями тих самих цінностей. Мені надзвичайно приємно, що нагорода імені митрополита Андрея Шептицького вручається високоповажному Рональду Лаудеру, доброчинцю, громадському діячу і президенту Світового єврейського конгресу”, — заявив Блаженніший Святослав.

Варто зазначити, що видатні єврейські лідери та бізнес-партнери, політики та медіа зібралися в Києві для спілкування й обговорення майбутнього українського та міжнародного єврейства у дружньому форматі конференції. В інтерактивних панельних сесіях беруть участь спікери найвищого рівня урядів України, Ізраїлю, США, Канади та Європи. Дискусія буде присвячена темам нового українського керівництва (згідно з результатами президентських виборів), боротьби з антисемітизмом, зміцнення миру і безпеки, вшанування пам’яті, питанням українсько-ізраїльських відносин та єврейського життя.

Нагадаємо, що “Українсько-єврейська зустріч” (UJE) доклала чимало зусиль для всесвітнього визнання спадку легендарного лідера Української Греко-Католицької Церкви митрополита Андрея Шептицького. Одним із важливих досягнень у цій діяльності є започаткування медалі імені Андрея Шептицького “Єврейською конфедерацією України”. Цю нагороду присуджують за внесок у справу українсько-єврейського взаєморозуміння та співпраці особам, справою життя яких є сприяння зміцненню дружніх стосунків між українським і єврейським народами.

Довідка

Всеукраїнське об’єднання громадських організацій “Єврейська конфедерація України” було створено у 1999 році. Конфедерація об’єднує незалежні громадські, благодійні, релігійні єврейські організації: “Наша місія — об’єднати євреїв України, допомагати єврейським громадам країни, підтримувати Державу Ізраїль, зберігати єврейську історію, культуру, пам’ять про Голокост, а також зміцнювати розуміння причетності єврейської громади до розвитку України. Ми виступаємо за боротьбу з антисемітизмом та мотивуємо міжнародну підтримку незалежності України”.