Блаженніший Святослав запрошує духовенство УГКЦ взяти участь у ювілейній прощі до Перемишлян
  • Чтв, 16/05/2019 - 09:22

У середу, 22 травня 2019 року, відбудеться щорічна проща духовенства Української Греко-Католицької Церкви до Перемишлян, що на Львівщини. Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав запрошує всіх священиків, дияконів, семінаристів взяти участь у паломництві разом із Синодом Єпископів УГКЦ, а також вшанувати пам'ять блаженного священномученика Омеляна Ковча, який душпастирював у цьому місті.

«Цього року вся Україна і наша Церква урочисто спогадує 75-ті роковини мученицької смерті блаженного священномученика Омеляна Ковча, який знаний на весь світ як парох Майданека. Десять років тому Блаженніший Любомир проголосив цього славного душпастиря – героя душпастирського служіння нашої Церкви – Покровителем душпастирів УГКЦ. Цього року відбудеться ювілейна проща нашого духовенства до містечка Перемишляни, що на Львівщині, – до того міста, де служив о. Омелян Ковч», – зазначив духовний лідер греко-католиків.

І згодом додав: «Закликаю усіх вас у цей день бути разом, бути в Перемишлянах, щоб на прикладі цього великого душпастиря, – обновити ревність нашого служіння в сучасних обставинах життя, народу й держави. Щиро сподіваюся, що ви долучитеся до цього паломництва і повернетеся додому оновлені у своєму дарі Христового священства, а також силою і благодаттю Святого Духа. А усім тим, які готові підтримати наших священиків у їхній духовні мандрівці, я складаю подяку», – зазначив Предстоятель УГКЦ.

Фото з архіву