Блаженніший Святослав запросив священиків УГКЦ у Західній Європі до участі у спільному форумі
  • Птн, 30/08/2013 - 03:25

«Хочемо замислитися над питанням нової євангелізації у нашій Церкві у рамках загальної дискусії у Вселенській Церкві. Це питання також тісно пов’язане з темою місійності, що широко обговорювалося на цьогорічному Синоді Єпископів УГКЦ. Розглядатимемо актуальні питання душпастирської місії серед наших вірних, які або виїхали з України, або народилися чи поселилися у цих країнах. Ділитимемося досвідом, обмінюватимемося думками і визначатимемо напрямки діяльності для задоволення пасторальних потреб вірних», - йдеться у зверненні Блаженнішого Святослава з нагоди скликання Форуму священиків УГКЦ у Західній Європі.

Однак, головним завданням форуму, який скликають Ієрархи УГКЦ у Зах. Європі, за словами Предстоятеля УГКЦ, буде спільна молитва, знайомство і ближча співпраця священиків УГКЦ Західної Європи.

Як повідомлялося, з благословення і за участі Блаженнішого Святослава та Ієрархів УГКЦ у Західній Європі з 2-го по 6-те грудня 2013 р. у португальському чудотворному містечку Фатіма заплановано проведення Форуму священиків УГКЦ із країн Західної Європи.

Форум пройде під гаслом «Євангелізація: чи віримо, що вона можлива?». З'їзд, що передбачає обговорення й оцінювання душпастирської ситуації УГКЦ у Західній Європі, ставитиме собі за мету насамперед налагодження тіснішої співпраці між церковними структурами УГКЦ у країнах Західної Європи. У цьому контексті прозвучать доповіді понад десяти досвідчених осіб у ділянці літургійного життя, катехизації, шкільництва, тощо…

Місце проведення форуму: готель «Domus Pacis» у Фатімі (Rua S. Vicente Paulo, 32 
2495 - 438 Fátima - PORTUGAL).

З 29 серпня 2013 р. в мережі Інтернет запущено роботу спеціального веб-ресурсу (http://www.forumugcc.eu), який містить детальну інформацію про проведення форму та реєстраційну анкету учасника.

Найзручніший шлях добирання до Фатіми є літаком до міста Лісабону. Звідси найшвидший і зручний спосіб дістатися до Фатіми є наступний: з аеропорту слід добиратися Аеробусом до зупинки «Rios», що навпроти зоопарку Лісабона. Звідси автобусна компанія «Rede-expressos» здійснює регулярні маршрути до Фатіми (приблизний час подорожі 1 година і 20 хвилин, ціна 10 €).

Після аналізу реєстраційних анкет, зокрема розкладу прибуття учасників до Лісабону, Оргкомітетом розглядатиметься можливість замовлення приватних автобусів для зручнішого добирання з аеропорту до Фатіми. Дану інформацію буде доведено до загального відома після 15 жовтня 2013р.

Оргкомітет Форуму священиків

УГКЦ у Зах. Європі