Блаженніший Святослав затвердив Статут Патріаршої літургійної комісії УГКЦ
  • Чтв, 11/04/2019 - 19:06

У середу, 10 квітня 2019 року, Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав видав Декрет про затвердження Статуту Патріаршої літургійної комісії УГКЦ.

У Декреті зазначено, що Патріарша літургійна комісія Української Греко-Католицької Церкви – виконавчий і дорадчо-консультативний структурний підрозділ Курії Глави УГКЦ.

Треба зауважити, що Комісія створюється декретом Глави УГКЦ на підставі рішення Синоду Єпископів УГКЦ і діє як частина Патріаршої курії: «Зважаючи на важливість літургійного життя в житті УГКЦ, Отець і Глава заснував Літургійну комісію. Відповідно до норми кан. 124 Кодексу канонів Східних Церков (ККСЦ), затверджуємо Статут Патріаршої літургійної комісії УГКЦ».

Варто зазначити, що мета діяльності Комісії – допомога Предстоятелю УГКЦ у формуванні пропозицій щодо впорядкування і розвитку літургійного життя Церкви та реалізації відповідних рішень Синоду Єпископів.

«Основні напрями праці Комісії: координація діяльності єпархіальних літургійних комісій; участь у створенні концепції впорядкування і розвитку літургійного життя УГКЦ; участь у підготовці документів, що стосуються літургійного життя; впровадження рішень Глави УГКЦ та Синоду Єпископів УГКЦ, що стосуються літургійного життя, задоволення поточних практичних потреб Церкви в літургійній сфері; робота над досягненням одностайності й належного звершення літургійних богослужінь; організація та проведення науково-практичних семінарів, нарад, конференцій; опрацювання, видання та розповсюдження літургійних текстів; надання експертних оцінок і рекомендацій літургійно-пасторального характеру; співпраця з науковими інституціями в галузі літургійних наук та відповідними структурами інших конфесій...», – йдеться у Статуті.