Блаженніший Святослав зустрівся з мером м. Дубно п. Василем Антонюком
  • Птн, 29/03/2013 - 00:16

 Візит ввічливості до голови міської ради м. Дубно п. Василя Антонюка відбувся у атмосфері вдячності та поваги. "Господь любить Дубно, а я тільки знак Його уваги" - сказав Патріарх звертаючись до мера міста та його співпрацівників.

Блаженніший Святослав подякував голові міста за правдиву демократію, оскільки як зазначив Глава Церкви: "Правдива демократія визначається комфортом розвитку найменшої спільноти". Патріарх наголосив на тому, що Дубно завжди відзначалося великою освіченістю, інтелігентністю та культурою його мешканців, а також було освітнім центром.

Голова міста зазначив, що громада греко-католиків у Дубно відностно юна, однак досить значуща. Пан Василь також поділився планами спорудження пам'ятника жертвам голодомору, котрий, до речі, буде розміщений на території церкви Вознесіння Господнього, а також повідомив про рішення міської ради допомогти громаді греко-католиків у благоустрої території навколо храму. Очільник міста зазначив, що у Дубно кожного року відбувається свято колядок за участю народних колективів не тільки міста, а й інших, і при тій нагоді попросив владику Йосафата про сприяння участі у наступному такому святі студентів Тернопільської семінарії.

Після цього відбулася коротка прес-конференція, на котрій журналісти місцевих ЗМІ мали змогу задати Блаженнішому запитання, котрі, на час візиту, стали традиційними (вибір нового Папи, особисте знайомство Папи Франциска та Блаженнішого Святослава, служіння в Аргентині, поради на Великий піст, плани щодо святкування 1025-ліття Хрещення Руси-України), як також про моральність молоді, перспективи розвитку шкільництва і виховання в УГКЦ.

На закінчення зустрічі мер подарував Блаженнішому на згадку про відвідини міста картину із зображенням всіх церков міста, а Патріарх вручив пам'ятну медаль відлиту з нагоди 80-ти ліття Блаженнішого Любомира та 55-ти ліття його священичого служіння.

Закінчилася зустріч спільною фотографією.

Джерело: http://visitlutsk.blogspot.com